Visszatér a régi, jó Karácsony

by adminLegalábbis egyelőre nagyon úgy fest, hogy Karácsony Gergely darab ideig még nyugodtan álmodozhat, ásítozhat a városházán. Azaz a közgyűlés összetételének megváltozása nyomán talán a munkába menekül, a lázas tevékenység álarcát ölti fel, és a kóbor apácák megtévesztése érdekében úgy tesz, mintha tövig nyomná a gázt. Azonban az újdonság varázsa alighanem gyorsan tova száll, és visszakapjuk azt a régi, jó főpolgármesterünket, aki zavartalanul szövögeti ország- és világmegváltó terveit.

Szóval, lesz itt minden földi jó, légkondicionált metró, kerékpársáv a Dunán, méhlegelő a Városligetben, rovarhotel Csepelen, s talán még a derest is reaktiválja a fegyelmezetlen, autót vezetni merészelő budapestiek megrendszabályozása érdekében.

De fájdalom, így nem nagyon lesz ideje olyan csip-csup ügyekkel foglalkozni, mint a közlekedés hatékony megszervezése, a város tisztán tartása, az utak rendbe tétele. A környezetvédelem jelszavát a zászlajára tűzve hagyja tovább pusztulni a már így is járhatatlan Budakeszi utat, szakmányban avatgathatja a rövid – nem éppen rendeltetésszerű – használat után lerohadó nyilvános WC-ket, és szerződtethet újabb és újabb nemzetközi hírű szakértőket.

S persze rendszeresen meghallgathatja Gyurcsányék aranyat érő tanácsait.

Bár a szemlőhegyi vátesz népszerűsége és hatalma mintha csorbát szenvedett volna, de Feri igazi túlélő, és Geri – már Unicum nélkül is – teljes mellszélességben a pártját fogja.

Lesz itt majd várospolitika, tessenek csak figyelni!

 Source link

You may also like

Leave a Comment