Bűnösnek találták Joe Biden fiát, akár 25 évet is kaphat

by admin



Három pontban is bűnösnek találta a Delaware állambeli esküdtszék az amerikai elnök, Joe Biden fiát, Hunter Bidentírja a Guardian.

A tárgyalás alapja az, hogy Hunter Biden illegálisan tartott fegyvert, miután 2018 októberében vásárolt törvénytelen módon egy Colt revolvert, ugyanis a vásárláshoz szükséges űrlap kitöltésekor hazudott, mert tagadta, hogy kábítószerfüggő lenne. Ez azonban a bíróság szerint nem volt igaz.

A BBC azt írja Hunter Biden összesen akár 25 év börtönt is kaphat, mégpedig azért, mert fegyvervásárlásakor hamisan nyilatkozott és hamis adatokat közölt, és kábítószer-függőként birtokolt fegyvert közel egy éven át. Ugyanakkor ilyen típusú ügyekben nem szoktak ilyen jelentős börtönbüntetést kiszabni.

Biden ügyvédje szerint azonban az ügyészség nem bizonyította be, hogy Hunter Biden cracket fogyasztott volna abban a hónapban, amikor a fegyvert vásárolta, majd birtokolta. Az ügyvéd hozzátette: Huntert ebben az időszakban senki sem látta kábítószert fogyasztani.

Ennek azonban ellentmondottak Hunter Biden telefonjáról küldött sms-ek, amelyben például egyszer azt írta, épp egy dílerrel találkozik. Szintén sms-t írt arról, hogy épp cracket fogyaszt.

A Hunter Biden elleni büntetőper példa nélküli az amerikai jog- és politikatörténetben abból a szempontból, hogy hivatalban lévő elnök gyermeke még sosem állt bíróság elé bűncselekmény vádjával.

Joe Biden azt nyilatkozta, hogy elfogadja az ítéletet, és tiszteletben tartja a bíróságot, és nem ad kegyelmet fiának





Source link

You may also like

Leave a Comment