Annak érdekében, hogy az ételek hosszabb ideig frissek maradjanak a nyári hónapokban, gyakran előfordul, hogy igyekszünk mindent a hűtőszekrényben tárolni.
Vannak azonban nagyon népszerű és gyakori élelmiszerek, amelyeket a szakértők szerint soha nem szabadna hűtőszekrényben tárolni.
A WhichUK felfedte azt az öt meglepő ételt, amelyek esetében teljes mértékben kerülnünk kell a hűtőszekrényben való tárolást, beleértve az uborkát is. Az alacsony,hideg hőmérséklet a hűtőszekrényekben megváltoztathatja az ételek állagát és ízét. Szerencsére vannak megfelelőbb módszerek ezeknek a tárolására – írja a Mirror.
Tehát miért tartsa távol az uborkát a hűtőszekrénytől? A WhichUK Instagramján a szakértők azt mondták: „A hideg időjárás hatására a külső réteg összezsugorodik, belül pedig puhává válhat.” A pépes uborka elkerülése érdekében inkább egy gyümölcsszekrényt vagy egy tálat helyezzen el a konyhapulton.
Paradicsom
Ugyanaz, ami az uborkával történik, megtörténhet a paradicsommal is, mivel az alacsony hőmérséklet megváltoztatja az állagát és az ízét. Mindössze annyit kell tennie, hogy szobahőmérsékleten tárolja őket.
Hagyma
A videóban tanácsot adtak a hagyma tárolására is. Azt mondták:
„Észrevette már valaha, hogy a hagymája megpuhul és megpenészedik, ha hűtőszekrényben tartja? Ezt a hűtőben lévő nedvesség okozza.
„Ehelyett tárolja őket hűvös és száraz helyen. A szeletelt vagy apróra vágott hagymát azonban hűtőszekrényben érdemes tartani. Csak győződjön meg róla, hogy egy zárt dobozban van.”
Banán
Minden áron tartsa távol a banánt a hűtőszekrénytől. Néhány gyümölcsöt jó hűtőszekrényben tartani, például az apró bogyós gyümölcsöket és a citrusféléket. De ne pazarolja a helyet a banán hűtésére. A banán megfeketedik, ha hűtőszekrényben tárolja. Ehelyett tartsa a banánt valami sötét és hűvös helyen. Szekrényben vagy a szokásos gyümölcstálban.
Kenyér
Eltávolodva a gyümölcsöktől és zöldségektől, egy másik élelmiszer, amelyet érdemes távol tartani a hűtőszekrénytől, az a kenyér. Bár azt gondolhatja, hogy hosszabb ideig frissebb marad, ez sajnos nem igaz, ugyanis a kenyér hűtőben tárolása valójában kiszáríthatja azt. A kenyér kiszáradása pedig a kenyér ízének elvesztéséhez vezethet – ezt pedig senki sem akarja. Inkább a kenyértartóban tartsa a kenyereket.