Így készül a tökéletes lecsós szelet.

by admin



A lecsó lényegét a hagyma, a paradicsom és a paprika adja, mellette minden más csak ráadás. 

Kerülhet a lecsóba virsli, debreceni vagy szalonna, de feldobhatjuk cukkinivel és padlizsánnal is, valamint akár tojást is üthetünk bele, hogy még gazdagabb, laktatóbb étel legyen. 

A lecsó azonban nemcsak önálló fogás, hanem fűszer és köret is lehet, vagy mint ebben a receptben, a húsos fogás alapja. A lecsós sertésszelet egy klasszikus magyaros fogás, amit nem érdemes kihagyni nyáron!

Lecsós szelet

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéskaraj
  • bors
  • olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • víz
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom

Elkészítése:

  1. A lecsós szelet elkészítéséhez a sertéskarajt felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, majd a szeletek mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a húsok mindkét oldalát 2-2 perc alatt elősütjük benne. Ezután kivesszük és félretesszük a húsokat.
  3. A megmaradt zsiradékon megpirítjuk a felaprított hagymát. Meghintjük a fűszerpaprikával és meglocsoljuk egy kevés vízzel.
  4. Elkeverjük és hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot. Megsózzuk, megborsozzuk és visszatesszük a húsokat. Felöntjük kb. 1 dl vízzel, és kis lángon, lefedve kb. 20-30 percig főzzük. Ha megpuhult a hús és a zöldségek, rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.

Ha további ínycsiklandó receptekre is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!



Source link

You may also like

Leave a Comment