Mégsem maradhat a BKK felügyelőbizottságában a börtönbe zárt MSZP-s alpolgármester

by adminAhogy azt a 24.hu is megírta, a múlt héten letartóztatták Óbuda MPSZ-s alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt, mert a gyanú szerint értintett egy, az önkormányzattal összefüggésbe hozott korrupciós ügyben, aminek keretében százmillió forint kenőpénzt is átvett. Szintén írtunk arról, hogy Czeglédy az alpolgármesteri teendői mellett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felügyelőbizottsági tagja is egyben, adódott tehát a kérdés, hogy mi lesz ezzel a pozícióval, tekintve, hogy Czeglédy egy hónapra rács mögé került.

A posztról a Fővárosi Közgyűlés képes visszahívni Czeglédy Gergőt, ezért a hét elején a Főpolgármesteri Hivatalnál érdeklődtünk az ügyről, ahonnan csak annyit válaszoltak, hogy a Fővárosi Közgyűlés nyáron nem ülésezik.

Pénteken aztán mégis kiadott egy közleményt a városvezetés, melyben jelezték, hogy Karácsony Gergely főpolgármester visszahívta a tisztségéből Czeglédy Gergőt. Az értesítésben kitértek rá, hogy bár nincs ülési időszak, halaszthatatlan esetben a szervezeti és működési szabályzat szerint a főpolgármester jogosult a közgyűlés hatáskörébe tartozó egyes kérdésekben döntést hozni. Ez meg is történt, Czeglédy megbízása megszűnt, így a BKK Felügyelőbizottsága az új Fővárosi Közgyűlés megalakulásáig öt taggal működik tovább.

The post Mégsem maradhat a BKK felügyelőbizottságában a börtönbe zárt MSZP-s alpolgármester first appeared on 24.hu.Source link

You may also like

Leave a Comment