Komoly összecsapások Sadzsijában | 24.hu

by adminAz izraeli hadsereg több tucat iszlamista fegyveressel végzett az utóbbi napon a palesztinok lakta Gázai övezet északi és déli részén a Hamász palesztin szélsőséges szervezet erőivel folytatott összecsapásokban, az utóbbi órákban főleg az övezet északi részén fekvő Sadzsijában zajlottak súlyos harcok, jelentette az izraeli katonai szóvivő pénteken.

Hozzátette: az iszlamista katonai infrastruktúra ellen egyszerre küzdöttek a „föld felett és alatt”, a légierő támogatásával.

A közlés szerint a szóban forgó hadműveletet számos jelentős légicsapás előzte meg, amelyek során az iskolákban, valamint az ENSZ palesztin segélyszervezetének, az UNWRA-nak a létesítményeiben rejtőzködő terroristák tucatjaival végeztek.

A katonai szóvivő bejelentette, hogy a Gázai övezet déli részén csütörtökön életét vesztette egy tizenkilenc éves sorköteles izraeli katona. A fegyveres konfliktus október 7-i kezdete óta 668 elesett katona nevét hozták nyilvánosságra, közülük 314-en a gázai szárazföldi hadműveletben haltak meg.

Ugyanezen napon háromszázötvenhárom humanitárius segélyt szállító kamion lépett be a Gázai övezetbe az izraeli hadsereg illetékese szerint. Kétszázhatvannégy kamiont délen, Kerem Salom átkelőnél léptettek be, ötvenegyet északon, Erez kapunál, harmincnyolcat pedig tengeri útvonalon.

A beszállított kamionok átvételéről a szóvivő elmondta, hogy ötvenhárom kamionnyi szállítmányt már elvittek Kerem Salomtól, és még ezeregyszáz teherautó várja, hogy az ENSZ segélyszervezetei átvegyék őket.

(MTI)

Source link

You may also like

Leave a Comment