Harry hercegnek magyarázatot kell adnia, miért semmisült meg szellemírójával folytatott üzenetváltása

by adminMagyarázatra szólította fel a Legfelsőbb Bíróság bírája Harry herceget, írja a BBC. III. Károly másodszülött fiának arról kell számot adnia, hogy miért töröltek egyes üzeneteket Tartalék című önéletrajzi könyve megjelenése után, mikor azok fontosak lehetnek a Sun kiadója ellen indított perében, melyben jogellenes információgyűjtéssel vádolja a News Group Newspaperst (NGN).

Timothy Fancourt bíró szerint bizonyíték van arra, hogy „számos potenciálisan releváns dokumentumot” és „bizalmas üzeneteket” a herceg és a memoárját jegyző szellemíró, JR Moehringer között „valamikor 2021 és 2023 között, jóval a kereset benyújtása után „megsemmisítettek”. Mint mondta, Harry a Signal üzenetküldő alkalmazáson folytatott eszmecseréket az íróval, amik „a Tartalék azon részeivel kapcsolatosak lehettek, amelyekben az újságok jogellenes információgyűjtéséről volt szó”.

Az NGN szerint a 2020 és 2023 közötti Signal-üzenetek azért fontosak, mert a Tartalékban több utalás volt arra vonatkozóan, hogy a herceg már 2013 előtt tudta vagy gyanította, hogy jogellenesen gyűjtenek információt róla. Amennyiben ez így volt, úgy az ügy már elévült, mivel bármilyen kártérítési igényt hat éven belül kell benyújtani, Harry pedig 2019-ben indította el a pert.

A lapkiadó jogi csapata „ködösítéssel” vádolta Harry herceget, akinek ügyvédje, David Sherborne írásos érvelésében azt állította, a herceg senkivel nem tárgyalt jogellenes információgyűjtésről szöveges üzenetben vagy WhatsAppon keresztül, és hogy a Signal-üzeneteit „letörölték”.

A bíró döntése alapján Harry herceg laptopjának, szöveges és WhatsApp-üzeneteinek szélesebb körű átvizsgálására van szükség, hogy a 2005-től 2023 elejéig tartó levélváltásokat megvizsgálják. A herceget felszólították, hogy próbálja meg visszaszerezni üzeneteit a Signalról, illetve arra is kötelezték, hogy tanúvallomást nyújtson be, amelyben elmagyarázza, hogyan tűntek el a szellemírójával folytatott írásbeli beszélgetései, és hogy tettek-e bármilyen kísérletet arra, hogy visszaszerezzék azokat.

Source link

You may also like

Leave a Comment