Gyöngyösi Márton végül nem indul újra a Jobbik elnökségéért

by admin



A Jobbik szombaton tisztújítást tart, miután az európai parlamenti választáson 0,99 százalékos eredményt, azaz 45 404 szavazatot sikerült szereznie június 9-én. Gyöngyösi Márton pártelnök közleményt adott ki pénteken, amiben azt írja: „Az elmúlt napokban megjelent sajtóhírekre reagálva, a félreértések elkerülése végett szeretném leszögezni, hogy nem indulok a Jobbik elnöki tisztségéért.”

Gyöngyösi tavaly márciusban azt ígérte a Magyar Hangnak adott interjúban, hogy lemond a Jobbik elnökségéről, ha nem sikerül képviselőt juttatniuk Brüsszelbe. Miután ez nem jött össze, valamivel két héttel ezelőtt azt mondta lapunk kérdésére, hogy „megváltoztak a körülmények”, olyan folyamatok indultak be, amelyekkel korábban nem lehetett számolni, és majd a tisztújításon a párt eldönti, hogy az elnök kell-e vagy nem a továbbiakban. Mindezzel tehát akkor még nem állította egyértelműen, hogy távozik a párt éléről.

Mostani közleményében kijelentette, hogy az elnöki jelöléshez szükséges szándéknyilatkozatot sem nyújtotta be, a tisztújításon magukat megmérettető jelölteknek pedig sok sikert kívánt.

2019-ben a Jobbiknak 6,34 százalékos eredményével (220 184 szavazattal) még épphogy sikerült megugrania a bejutási küszöböt az EP választáson, és maga Gyöngyösi volt az, aki a párt képviselőjeként beült a brüsszeli testületbe. Az idén viszont már csak második volt a listán Róna Péter, az oxfordi egyetem közgazdász-akadémikusa mögött.





Source link

You may also like

Leave a Comment