Narancs riasztást adtak ki Budapestre és Pest vármegyére a sok eső miatt

by admin2024. június 27. – 21:17

Mizsur András

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú, azaz narancs riasztást adott ki Budapestre és Pest vármegye egyes járásaira a HungaroMet Zrt. csütörtök este. A következő órákban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat ezeken a területeken, írja az MTI.

Csütörtök éjfélig másodfokú figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás veszélye miatt Pest vármegyére, elsőfokú pedig Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala vármegye kivételével az ország többi részén, ott a zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméter eső eshet. Emellett elsőfokú figyelmeztetés van érvényben zivatarok veszélye miatt. Csütörtök éjfélig az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatar veszélye miatt.

Az előrejelzés szerint késő estére nyugat felől várhatóan csökken a zivatarok száma, de teljesen éjjel sem nyugszik meg a légkör. Pénteken a zivatartevékenység súlypontja már jellemzően a Dunától keletre eső területekre helyeződik, azonban néhány cella a Dunántúlon is előfordulhat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt javasolja, vihar idején az emberek fokozottan figyeljenek a fák, fasorok, állványzatok közelében. A ház környékéről minden olyan tárgyat, amelyet a szél felkaphat érdemes védett helyre vinni.

Partnereinktől

Kövess minket Facebookon is!Source link

You may also like

Leave a Comment