Mussolinit éltetik, zsidókat gyaláznak Meloni pártjának ifjú tagjai

by admin2024. június 27. – 21:00

Csurgó Dénes

Náci karlendítések, „sieg heil” és „Duce” kiabálások, antiszemita kirohanások – ezek láthatók a Fanpage nevű olasz tényfeltáró portál videóin, amelyeket Giorgia Meloni pártjának ifjúsági mozgalmáról, a Gioventù Nazionale-ról, avagy Nemzeti Ifjúságról kiadott. A portál a mozgalom zárt oldalairól és fórumairól származó felvételein az is hallható, ahogy a mozgalom tagjai fasiszta felmenőikkel dicsekszenek, vagy arról beszélnek, mennyire gyűlölik a zsidókat és a feketéket, vagy hogy az EP választáson „háromszor is Mussolinire szavaznának”.

A felvételek megjelenése óta több olasz ellenzéki párt is kritizálta Giorgia Meloni miniszterelnököt, az Olaszország Fivérei párt vezetőjét, aki egyelőre nem szólalt meg az ügyben, sőt, az olasz zöldek a párt ifjúsági mozgalmának feloszlatását követelik. Zsidó vezetők is megszólaltak az ügyben, megfelelő lépéseket követelve.

Giovanni Donzelli, az Olaszország Fivérei párt egyik képviselője és funkcionáriusa csütörtökön a videókkal kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a pártban nincs helye rasszizmusnak, antiszemitizmusnak és hasonló szélsőségeknek, és a videókban hallható és látható megnyilvánulások elfogadhatatlanok.

Meloni decemberben egy pártrendezvényen megköszönte a Nemzeti Ifjúság tagjainak munkáját és támogatását, és azt mondta, az ifjúsági mozgalom, a fiatalok bevonása az, ami miatt más olasz pártok irigykednek a szélsőjobbos Olaszország Fivéreire. (Guardian)

Partnereinktől

Kövess minket Facebookon is!Source link

You may also like

Leave a Comment