Index – Belföld – Új BKK jegy

by admin


Az elmúlt években a modernebb technológiai megoldások és a megváltozott vásárlási szokások miatt felértékelődtek a digitális értékesítési csatornák. Például a BudapestGO applikáció és a Pay&GO digitális szolgáltatás népszerűsége is nőtt, ennek ellenére a BKK bevételeinek még mindig közel a felét az automatákban vásárolt termékek jelentik – írta közleményében a BKK. 

Hozzátették: az automatahálózat a 2021-ben történt üzemeltetőváltásnak, illetve szoftvercserének köszönhetően a magas kihasználás ellenére is stabil, ám az intenzív, mindennapos használat miatt időszerűvé vált a gépek korszerűsítése. Ezért a folyamat első lépéseként a BKK előzetes piaci konzultációt indított.

A konzultáció után a BKK várhatóan 2024 őszén írja ki a közbeszerzést, melynek lebonyolítása előreláthatóan 6 hónapot vesz igénybe, így a szerződéskötés 2025 áprilisa és szeptembere közé tehető. Az új szerződés aláírását követően további 5 évre lesz biztosított az automaták működése, és a fővárosban közlekedők színvonalas kiszolgálása – emelték ki a közleményben. 

Szoftveres felújítás és modern készülékek

Mint írták, a társaság célja, hogy „a jelenlegi hálózat továbbra is a megbízhatóan, stabilan, a kor kihívásainak megfelelően működjön, ezért a leendő közbeszerzési eljárás nyertesének több feladata lesz”. Az előzetes piaci konzultációs csomag többek között

  • az automaták rendszerének átvételét és teljes körű üzemeltetését,
  • a hálózat egy részének felújítását,
  • illetve új automaták beszerzését, telepítését és üzemeltetését is tartalmazza.

Emellett a fizikai eszközök és a szoftveres háttérendszer biztosítása is a nyertes feladata – fogalmaztak a közlemény végén.