Húsevő baktérium ölte meg Vadász Zsoltot

by adminAhogy arról korábban beszámoltunk, június 21-én tragikus hirtelenséggel meghalt Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház művésze 51 éves korában. Miután a művész lázas beteg lett, majd mentőt is hívtak hozzá, nem sokkal később a kórházban lélegeztetőgépre került és leálltak a szervei. Családja és kollégái képtelenek felfogni a tragédiát, sokkos állapotban vannak azóta is. Az Operettszínház főigazgatója, Kiss-B. Atilla exkluzív interjúban beszélt a Tényeknek Vadász Zsolt munkásságáról és életéről. 

Egy orvos arról is beszélt, hogy a fertőzést bármikor el lehet kapni, leginkább seben keresztül és nagyon gyorsan terjed, főleg, ha a beteg nem kapja meg időben a megfelelő kezeléseket. 

Vadász Zsoltot a Budapesti Operettszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később történik intézkedés.

Vadász Zsolt Ózdon született 1972-ben. A Gór Nagy Mária Színitanodában és a Budapesti Operettszínház Zenés-Színészképző Stúdiójában tanult színészetet és éneklést.

  • 1997-től 2001-ig az egri Gárdonyi Géza Színház tagja volt, ahol operettek és musicalek főszerepeit alakította.  
  • 2000-2002 között a debreceni Csokonai Színházban játszott, ahol az operettszerepek mellett az operával is megismerkedett.  
  • 2001 óta volt a Budapesti Operettszínház művésze, ahol az operettirodalom legnépszerűbb bonviván szerepeit alakította. 

Vendégszerepelt a Győri Nemzeti Színházban, a Debreceni Csokonai Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a Pécsi Nemzeti Színházban, a Kassai Állami Színházban, a plzeni J.K. Tyla Színházban.

Énekelt New Yorkban, Chicagóban a Chicagói Szimfonikusokkal, Los Angelesben a Walt Disney Concert Hallban, Washingtonban, Miamiban, Kanadában, Németországban, Oroszországban, Olaszországban, Ausztráliában, Japánban, Kínában, Kazahsztánban, Ománban, Katarban, Bruneiben, Dubaiban és a Fülöp-szigeteken is.

A magyar mellet német, szlovák, cseh, olasz és orosz nyelven is szerepelt.

Főbb operettszerepei között volt a Csárdáskirálynő Edwinje, a Marica grófnő Taszilója, A cirkuszhercegnő Mr. X-e, A mosoly országa Szu Csongja, a Cigányszerelem Jonelje, a Luxemburg grófja Renéje, a Cigánybáró Ottokárja, a Mágnás Miska Baracs Istvánja, a Mária főhadnagy Jancsó Bálintja.

2008-ban megkapta az évad operettszínésze elismerést.Source link

You may also like

Leave a Comment