Újabb országot fenyegettek meg a Hezbollah terroristái

by admin


A Hezbollah nem akar totális háborút Izraellel, de egy ellene irányuló agresszió esetén vissza fog vágni a rendelkezésére álló minden fegyverrel 

– hangoztatta szerdán Haszan Naszrallah, a libanoni síita milícia vezetője a mozgalom al-Manár nevű tévéjének egyik műsorában.

Haszan Naszrallah, a libanoni síita milícia vezetője.
Fotó: AFP

A konfliktus elmérgesedése esetén nem tartjuk magunkat semmilyen játékszabályhoz. Ebben a helyzetben nem lehet kizárni erőink behatolását Izrael északi részébe, Galilea megrohamozása lehet az egyik verzió

– tette hozzá.

A Hezbollah-vezető szerint ebben az esetben sehol semmi sem lesz biztonságban Izraelben a milícia rakétáitól és drónjaitól.

A Hezbollah-vezető szerint ebben az esetben sehol semmi sem lesz biztonságban Izraelben a milícia rakétáitól és drónjaitól.
Fotó: Rabih DAHER / AFP

Mint mondta, a Hezbollahnak van egy listája olyan célpontokról, amelyekre képes precíziós csapást mérni.

Naszrallah – most először – megfenyegette Ciprust is, mondván, a Hezbollah a háborúban részes félnek fogja tekinteni a szigetországot, ha engedélyezi Izraelnek repülőterei használatát Libanon elleni támadásokhoz. 

A milícia vezetője megbízható forrásokból származó információkra hivatkozva azt állította, hogy Izrael megpróbál hozzáférést szerezni a ciprusi légitámaszpontokhoz. 

Ebben az esetben katonai célpontokká válnak a földközi-tengeri létesítmények

– fűzte hozzá.

Képünk illusztráció!
Fotó: AFP

Októberben már robbantottak az izraeli nagykövetségnél Cipruson, de az nem derült ki, hogy az ügy összefüggésben lehet-e az izraeli-palesztin konfliktussal, melynek nyomán az Európai Unió országaiban fokozott biztonsági intézkedéseket rendeltek el tavaly.

Az izraeli hadsereg kedden este közölte, hogy jóváhagyta a műveleti terveket egy libanoni offenzívához. Aznap Jiszráel Kac izraeli külügyminiszter is figyelmeztetett, hogy hamarosan döntés születhet a libanoni Hezbollah síita szervezet elleni háborúról.

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet április 12-én több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra, állítása szerint válaszul a Dél-Libanonban végrehajtott támadásokra. Korábban arról is beszámoltunk, hogy Irán nukleáris robbanóanyagokkal fenyegetőzik.

 Source link

You may also like

Leave a Comment