Stuttgart retteg a magyar szurkolóktól, kemény üzenet a rendőrségtől

by admin


Amint az várható volt, fokozott biztonsági előkészületek közepette zajlanak az események Stuttgartban, ahol szerdán este 18 órakor játszik egymással Magyarország és Németország válogatottja a labdarúgó Európa-bajnokságon.

Euro 2024 - Set-up for public viewing in Stuttgart
A stuttgarti rendőrség nagy erőkkel készül a szerda esti meccsre
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP 

Az UEFA és a helyi rendőrség, valamint az Eb biztonsági szolgálata kiemelt kockázatúnak minősítette a meccset. Összesen 2500 rendőr teljesít majd szolgálatot a stadion körül.

A rendőrség közölte, hogy a szurkolói csoportokat el kell választani egymástól. A stuttgarti hatóságok szerint nagy a veszélye annak, hogy a német és magyar drukkerek a mérkőzés előtt összeverekednek.

 Az esetleges rendbontásokat határozottan és nagy erőkkel fogjuk megállítani –

 hangzik a rendőrség közleménye. Thomas Strobl, Baden-Württemberg tartomány belügyminisztere azt mondta, hogy külön felkészültek a magyar szurkolók fogadására. A városban 15-20 ezer magyar drukker jelenlétével számolnak.

A belvárosból a stadionba tartó szurkolói felvonulások szakaszosan indulnak majd – ismertette a rendőrség. Míg a magyar szurkolók a Mittlerer Schlossgartenből indulnak, addig a német szurkolók a mintegy két kilométerre lévő Stadtgartenben kezdik meg a vonulást. Ha a szétválasztás ellenére összetűzések alakulnának ki,

 a rendőrség határozottan és nagy erőkkel lép majd közbe, 

hogy gyorsan és hatékonyan tudjon beavatkozni – áll a közleményben.

Exercise of an operational situation for the European Football Championship
A stuttgarti rendőrök balhé esetén kemény fellépést ígérnek
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / dpa Picture-Alliance via AFP/14 May 2024, Baden-Württemberg, Stuttgart: Police officers stand in the MHP Arena during a practical exercise of an operational situation for the European Football Championship. Five of the 51 matches will take place in Stuttgart’s MHP Arena. The emergency services of the police, rescue services and other authorities and organizations with security tasks are preparing intensively for the events with an exercise. Photo: Tom Weller/dpa (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A rendőrségi közlemény arra is emlékeztetett, hogy a két csapat a 2021-es Eb-n, Münchenben már találkozott egymással. Azt írják, hogy akkor a magyarok közül jó néhányan homofób transzparensekkel vonultak fel. Ezeket a magyar szurkolókat radikálisnak nevezi a közlemény.

 

 Source link

You may also like

Leave a Comment