Novák Katalin is kiutazik Stuttgartba a német-magyar meccsre

by adminMinden jel arra utal, hogy várhatóan Novák Katalin volt köztársasági elnök is ott lesz a szerda esti német-magyar focimeccsen. A 444.hu vette észre, hogy Józsa László dokumentumfilmes kiposztolta az Instagramján, hogy Stuttgartba tartó egyik járatra várva összefutott a magyar mezben utazó Novákkal.

A lap meg is kereste Józsát, aki azt válaszolta, hogy a volt köztársasági elnök gyerekek társaságában utazik a Németország-Magyarország EB-csoportmeccsre.

Novák nem először utazik külföldre a februári lemondása óta, májusban Spanyolországban bukkant fel, az Andalúziai Királyi Lovasiskolában.

Novák Katalin február 10-én mondott le köztársasági elnöki pozíciójáról, mert kiderült: tavaly áprilisban a pápalátogatás ürügyén elnöki kegyelemben részesítette K. Endrét, a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesét, aki segítette a pedofil igazgatót a rá terhelő vallomást tévő gyerekek kényszerítésében.

A volt köztársasági elnökök életük végéig ugyanannyit keresnek, mint a mindenkori államfők: ez a házelnök tiszteletdíjának 1,1-szerese, jelenleg bruttó 5,2 millió forint havonta. A volt köztársasági elnök a törvény alapján élete végéig háromfős titkárságot alkalmazhat, valamint térítésmentes egészségügyi ellátás és autó illeti meg. Az autóhoz sofőrt is ad a rendőrség. Novák lakást is igényelhetett volna, ezzel nem élt, titkárságot viszont igényelt magának.

A titkárság elhelyezését és működési költségeit is az Országgyűlés Hivatala biztosítja. A Szabad György Irodaházban kapott helyet Novák Katalin titkársága, amely összesen négyfős, a volt köztársasági elnök ugyanis nemcsak személyi titkárt, kommunikációs referenst és titkárságvezetőt, de egy gazdasszonyt is igényelt. Novák Katalin titkárságvezetője havi bruttó 2,4 millió forintot, a két titkársági munkatárs 1 millió illetve 850 ezer bruttót, a gazdasszony (aki feltehetően házvezetőnői feladatokat lát majd el) pedig havi bruttó 700 ezer forintot keres majd.Source link

You may also like

Leave a Comment