Jön a nyári idő, meg az embert próbáló maximumok is

by admin2024. június 19. – 07:20

Molnár Réka

Tovább fokozódik a héten a meleg. Szerdán forró nyári időre készülhetünk, a kora reggeli 13-21 fok után 30-38 fokos maximumok jönnek, írja az Időkép. Mint azt kedden bejelentették, szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás is életbe lépett.

A nagy melegben csütörtökön lehet egy kis nyugalmunk, egy gyenge hidegfront valamivel több felhő lehet majd az égen. Eső, zápor továbbra sem valószínű, csak az északi-északkeleti szél lesz erős több helyen. A hőmérséklet viszont jelentősen nem esik majd vissza, délutánra már 29-37 fokot is mérhet a hőmérő.

Pénteken újra napos lesz minden, nem kizárt Dunántúlon a hőzivatar sem. Délután 32-38 fokos kánikula jöhet. Szombaton egy hidegfront érkezik feltámadó északnyugati széllel, elszórt záporokkal, zivatarokkal. A Dunántúlon csökken a hőség, keleten, délkeleten még maradhat a 32-37 fokos maximum. Vasárnap szeles idő jön.

Ebben az időszakban a harmadfokú hőségriasztás miatt fokozottan érdemes figyelni a folyadékbevitelre. Azoknak, akik utazásra adják a fejüket a héten, a MÁV naponta 10-17 óra között a nagyobb állomásokon és a fővárosban vizet oszt, a Volánbusz 12-14 óra között teszi ugyanezt a Népligetben és a megyeszékhelyeken.

Partnereinktől

Kövess minket Facebookon is!Source link

You may also like

Leave a Comment