Holtan találták egy túrázót a Grand Canyonban

by admin


A 41 éves férfit, akit nyilvánosan nem azonosítottak, a Nemzeti Parkszolgálat (NPS) szerint vasárnap reggel találták meg a Bright Angel túraösvény mentén, a Pipe Creek River pihenőháztól keletre.

An outcrop of rock overlooking the Bright Angel Trail below at Grand Canyon South Rim off Hermit Road, Grand Canyon, UNESCO World Heritage Site, Arizona, United States of America, North America
Bright Angel túraösvény a Grand Canyonban. Fotó: robertharding – AFP/Steven Love

A járókelők és a Nemzeti Parkszolgálat munkatársainak minden próbálkozás, hogy újraélesszék a férfit, sikertelen volt

 – közölték a tisztviselők. Az eset kivizsgálását az NPS a Coconino megyei orvosszakértővel együttműködve végzi. A haláleset azután következett be, hogy a Grand Canyon Nemzeti Park közelében lévő Havasupai-vízesést meglátogató kirándulók tucatjai számoltak be rosszullétekről az elmúlt néhány hét során.

Havasupai-vízesés. Fotó: Hemis – AFP / CHARTON Franck / hemis.fr

Néhány esetben a látogatók túl rosszul voltak ahhoz, hogy visszatúrázzanak a kanyonból, és helikopterrel kellett őket kivinni.  

Maylin Griffiths, aki a 40. születésnapja alkalmából látogatott el az arizonai vízeséshez, azt mondta, hogy az útja gyorsan rémálommá vált, miután nagyon hirtelen nagyon rosszul lett:

6-án kora reggel [indultunk], majd tábort vertünk. Csodálatos kempingünk volt. Hánytam, majd egy csomó gyomor- és bélrendszeri problémám volt, aztán fokozatosan egyre rosszabb és rosszabb lett a helyzet.

Egy másik barátja is súlyosan megbetegedett, és a csoport végül több kilométert gyalogolt vissza egy közelben lévő faluba, hogy orvosi ellátást kapjanak – írja a Fox.  A férfi elmondta, hogy az orvos megmérte a testhőmérsékletüket és mindketten, ő is és a barátja is lázasak voltak és orvosi ellátást kellett kapniuk egy közeli klinikán.

Néhány napja leközöltük, hogy minden előjel nélkül, túrázás közben összeesett és meghalt egy nő Coloradóban. Arról is írtunk, hogy egy fiatal mérnök tragikus körülmények között meghalt skóciai álomnyaralása közben. Norvégiában pedig mentőakciót hajtottak végre egy turista miatt, aki kizuhant egy tengerjáró fedélzetéről. Június elején arról írtunk, hogy a halálba zuhant egy férfi a világhírű híres norvég szikláról. Thaiföldön pedig kajakozás közben meghalt egy brit turista.

 Source link

You may also like

Leave a Comment