A németek ellen élete meccsére készül Szoboszlai Dominik

by admin


Euro 2024 - Press conference German national team
Manuel Neuer rengeteg kritikát kapott az utóbbi időben
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Schäfer Andrást arról a gólról kérdezték, amit a németek elleni fejelt a 2021-es Európa-bajnokságon. 

„Az előző Eb-n fejeltem egy gólt a németek ellen, ráadásul itt Németországban. 

Különleges pillanat volt, ez minden kis srác álma, hogy gólt szerezzen egy Európa-bajnokságon, pláne egy világklasszis kapus ellen. Remélem, holnap esetleg megismételhetem. De azzal is kiegyeznék, a bármelyik játékostársam utánozná le ezt a mozdulatot”

 – mondta az Union Berlin középpályása.

Schäfer András az előző Eb-n felejthetetlen gólt fejelt a németeknek
Fotó: AFP / Matthias Hangst/POOL/AFP

A magyar csapat esélyét némileg növelheti, hogy a válogatott több játékosának is komoly Bundesliga-tapasztalata van.

„Semmiképp sem hátrány, hogy jó páran játszottunk már ebben a stadionban a német válogatott játékosok ellen. Ez előnyünkre is válhat. Szerencsére az utóbbi időben az összes sorozatban megkaptuk a németeket, úgyhogy már van tapasztalatunk ellenük. 

Minőségi játékosaik vannak, hiba lenne bárkit kiemelni, de nem egyénekben kell gondolkodni, hanem csapatban. Szeretnénk velük felvenni az versenyt és minimum egy, de inkább három pontot szerezni”

 – mondta Schäfer András, aki bízik benne, hogy ezúttal jobban fog menni neki a játék, mint Svájc ellen. 

Schäfert végül arról kérdezték, hogy a magyar csapat mennyit fog kockáztatni szerda este.

„Erre nehéz választ adni, természetesen nehéz rizikó nélkül bármilyen meccset lejátszani. Ráadásul, 

ha úgy alakul az eredmény, lehet több rizikót vállalni. Minél tovább szorosabbá tudjuk tenni a meccset, annál több esélyünk van a győzelemre, és ez őket is görcsössé teheti. Erre kell törekedni”

 – tette hozzá a 26-szoros válogatott játékos.

A mérkőzés előtt Julian Nagelsmann, a németek szövetségi kapitánya több dolgot is kiemelt, ami veszélyessé teszi a magyar válogatottat.

A magyar csapat játékosai remekelnek az átmenetekben, a támadóik nagyon jól fejelnek, ez mindegyik csatárukra igaz. A szabadrúgásokból szerzett gólok tekintetében a második legjobb csapat voltak a selejtezőben, ezért el kell kerülnünk, hogy sokat szabálytalankodjunk ellenük.

 Óvatosnak kell lennünk, de a játékosainkat jól felkészítettük” – mondta Nagelsmann, aki arra is kitért, hogy a német válogatott a legutóbbi három meccsén nyeretlen maradt a magyar csapat ellen. 

Germany - Ukraine
Julian Nagelsmann komolan veszi a magyarok elleni meccset
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

„A skótok elleni meccs után is mondtam, hogy az ellenfél teljesítménye mindig döntő tényező a csapatom játékában. Arra is edzettünk már, hogy mi van akkor, ha mi kerülünk hátrányba, hogy ez ne érjen minket váratlanul. A skótok ellen magabiztosan játszottunk, a kiállítás után meg már nem voltak velünk egy súlycsoportban. 

A magyarok és a skótok más szinten vannak. Az lesz a fontos, hogyan állunk bele a meccsbe. A magyarok eredménykényszerben vannak, úgyhogy támadójátékra számítok tőlük, támadóbbra, mint amit a svájciak ellen játszottak”

 – tette hozzá a 36 éves szövetségi kapitány. 

A magyar válogatott várható kezdőcsapata:
Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai – Bolla, Schäfer, Nagy Á., Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga B.

A német válogatott várható kezdőcsapata:
Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt – Andrich, Kroos – Musiala, Gündogan, Wirtz – Havertz.

A magyar válogatott szerdán Stuttgartban folytatja az Eb-szereplését a házigazda németekkel, június 23-án pedig a skótokkal találkozik az A csoport utolsó fordulójában. Source link

You may also like

Leave a Comment