A legnépszerűbb nevek és az underground is képviselteti magát az idei Művészetek Völgyén

by admin


Akár autóval, akár busszal érkezzünk meg a fesztiválra, nagyon hamar a vigántpetendi Cirque du Tókertnél találjuk magunkat, ahol napközben több kulturális program közül válogathatunk, itt kap helyet a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, Budapest Főváros Levéltára, a Néprajzi Múzeum, a Lackzó Dezső Múzeum és az Adaptér programjai is.

Akinek hosszabb időre van szüksége a buszos utazás kiheveréséhez annak a klasszikusok és a kortársak váltakozása nyújthat érdekes menedéket ezen a helyszínen. A „nagyöregek”, Zorán, a Csík Zenekar és Presser Gábor, Bródy János, Dés László és Kern András is színpadra áll a helyszínen. Itt lehet majd megnézni a kortárs tánc előadásokat is a Nemzeti Táncszínház jóvoltából.

Vigántpetenden érdemes megnézni a Művészetek Völgye egyik új helyszínét is, a Romani Design Udvar rengeteg különleges programmal vár mindenkit, aki belekóstolna az autentikus roma kultúrába, vagy bekötné a fejét egy autentikus roma lagzi keretében. A Poket Udvarban Vecsei H. Miklós vezetésével rengeteget megtudhatunk Csoóri Sándor életéről többek között és versfeldolgozás premiereket hallgathatunk például Barkóczi Noémi és Sallai Laci, Nóvé Soma és ifj. Csoóri Sándor, Henri Gonzo vagy a Platon Karataev duó segítségével.

Művészetek Völgye – fotó: Fekete Kristóf Tibor

Művészetek Völgye – fotó: Fekete Kristóf Tibor

Vigántpetenden érdemes felpattanni a Csigabuszra, amivel idén is bejárhatjuk a fesztivált, beérkezve a fesztivál szívcsakrájába, Kapolcsra egyből találkozhatunk is az underground zene legrelevánsabb képviselőinek egy részével a Petőfi Udvarban. A Coldplay által kiválasztott Solére, a világ egyik legismertebb jazz fesztiválján fellépő Jazzbois, az újraalakult The Qualitons, a budapesti éjszaka cigány mulatozásaiért felelős Kale Lulugyi vagy az alternatív rap, épp zenekarrá alakult képviselője 6363 is a kapolcsi udvarban lesz látható és hallható.

A Petőfi Udvarból mindenki gyalog indulhat tovább, hisz nincs Völgylakó, aki ne nézne be Cili néni kocsmájába, de nem kell sokat sétálnunk a Momentán Udvaráig sem, ahol akár be is szállhatunk az improvizációba impro workshop keretében, feladatokat adhatunk a Momentán színészeinek az Ütközet című előadásukban, de más pályáról érkező celebritásokkal is találkozhatunk a színpadon. Hajnóczy Soma bűvésszel a bűvészet és az improvizáció közös metszéspontját keresik majd, Kovács András Péter stand upossal pedig közösen alakítják az előadást. A Momentán Udvar nem csak napközben érdekes, este bulikkal, DJ-kel és még a szintén improvizáló Seven Seconds In The Future koncerttel is várják az érdeklődőket.

Nem csak a Momentán Udvarban nem írják meg előre mi történik, hiszen minden délután Völgyimpró várja a KenderKert szalmáin lépdelőket, ahol különböző fellépők csatlakoznak a Blue sPot zenekarhoz, így Nemes Zoltán, Premecz Mátyás, Szirtes Edina Mókus, Petruska András, Lee Olivér és Vecsei H. Miklós is szabadon zenél majd.

Kapolcson még rengeteg időt el lehet tölteni, a Panoráma Színpadon a magyar zenei élet legfontosabb zenekaraiból kapunk egy nagy szeletet, az MVM Dome-ot megjártak közül négyen is fellépnek itt: a Bagossy Brothers Company, Beton. Hofi, a Carson Coma és a Quimby, de ott lesz a 30Y, az Aurevoir., a BËLGA, a Blahalouisiana, a Bohemian Betyars, a Csaknekedkislány, az Elefánt, az Esti Kornél, a hiperkarma, az Ivan & The Parazol, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Parno Graszt, a Platon Karataev, és a a Punnany Massif is.

Művészetek Völgye – fotó: Dohi Gabriella

Művészetek Völgye – fotó: Dohi Gabriella

Kapolcsról pedig tovább a Csigabuszon, irány Taliándörögd, ahol az ország legfiatalabb művészgenerációval találkozhatunk az Egyetemi Udvarban, de itt található a Színház Színpad és a Színház Színpad Templom is, ahová az Art-Színtér, az Orlai Produkció, a Nézőművészeti Kft. és más népszerű társulatok hoznak izgalmas előadásokat minden napra.

Taliándörögdre költözik idén a Művészetek Völgye egyik arcának a helyszíne, Harcsa Veronika idén a MOME-val közösen várja a látogatókat. Az udvarban fenntarthatósági témában interaktív programokkal az egyetem készül, zeneileg pedig a megszokott minőség képviselteti magát, Mayberian Sanskülotts, Tariqa, Barabás Lőrinc, hari_drama soul band, Lenkke_ és makrohang koncertet is hallhatunk július 19. és 28. között.

Taliándörögdön találjuk a második számú nagyszínpadként funkcionáló Lőtér x Közlekedési Múzeum helyszínt, ahol a teljesség igénye nélkül olyan zenekarokat hallhatunk, mint az Anima Sound System, a Duckshell, az Európa Kiadó, a Co Lee Live Band, a Freakin’ Disco, a Fiúk, a Vad Fruttik, Szabó Balázs Bandája, Ajsa Luna, az Analog Balaton, de erre a színpadra is jut előadó, aki ismeri az MVM Dome deszkáit, az elmúlt évek legfiatalabb berobbanója, Pogány Induló koncertjét is itt lehet majd elkapni.

Művészetek Völgye – fotó: Fekete Kristóf Tibor

Művészetek Völgye – fotó: Fekete Kristóf Tibor

Ha valaki pedig tényleg kipipálná az összes közösségi közlekedést, annak nem szabad kihagynia a Lőtérről induló Zenélő Buszt. A Közlekedési Múzeum egy Ikarus 311-es buszra ülteti fel az oda felférőket és persze zenészeket, többek között lesz buszos koncert a Lóci Játszik, a Kacaj, a Mörk és Hobo közreműködésével is.

Aki többet szeretne tudni a Művészetek Völgye programjáról, annak érdemes tovább lapozgatnia a műsorfüzetet, aki pedig nem szeretne lemaradni, az az alábbi linken biztosíthatja be a helyét: https://www.muveszetekvolgye.hu/ticket.

Ez a cikk egy fizetett promóció, megrendelője a Művészetek Völgye Nonprofit Kft.Source link

You may also like

Leave a Comment