Kulka János Thomas Mann-adaptációban tér vissza a színpadra

by admin2024. június 18. – 10:01

Aradi Hanga Zsófia

A 2024/2025-ös évadot két koprodukcióval kezdi a Füge Podukció – írja a Kultúra.hu. Az Orlai Produkciós Irodával együttműködésben mutatják be a Thomas Mann Halál Velencéen című művének adaptációját, amelyet Csuja László, és amelyben több év kihagyás után Kulka János is szerepet kapott. Pálos Hanna Mély levegő című monodrámáját is szeptembertől láthatja a közönség a Kamarateremben.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművészt, érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját idén május elején választották meg a nemzet színészének a március végén 85 évesen meghalt Tordy Géza helyére. A bejelentés után kisebb botrányt kavart, amikor kiderült, hogy 24 éves tradíciót megszakítva nem a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila értesítette a döntésről a színészt, hanem Molnár Piroska. Molnár ezt később azzal magyarázta, hogy Vidnyánszkynak éppen családi elfoglaltsága volt.

Kulka János nyolc éve kapott sztrókot, aminek következtében a beszéde és a mozgása is korlátozottá vált, de azóta szerepelt A játszma című filmben, illetve Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs közreműködésével egy sanzonlemezt is kiadott 2022-ben, amiről a három alkotó interjúban is beszélt a Telexnek. Kulka legutóbb tavaly decemberben, Friderikusz Sándor podcastjában beszélt bővebben arról, hogy milyen most az élete.

Partnereinktől

Kövess minket Facebookon is!Source link

You may also like

Leave a Comment