Félmillió illegális bevándorló lélegezhet fel Amerikában

by admin2024. június 18. – 17:44

Bolcsó Dániel

Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy kifehéríti azoknak az illegális bevándorlóknak a jogi helyzetét, akik jogalap nélkül tartózkodnak az Egyesült Államokban, de amerikai állampolgárral élnek házasságban – írja az MTI. A bejelentés indoklása szerint az új szabályok célja a családok erősítése és egyben tartása, valamint az amerikai gazdaság erősítése.

A Fehér Ház közleménye szerint elnöki döntés alapján azoknak a külföldieknek, akiknek amerikai házastársuk van, és legalább tíz éve tartózkodnak az országban, lehetőségük nyílik állandó tartózkodási engedélyért folyamodni. Az érintettek száma mintegy félmillió. Az új szabályok vonatkoznak az ilyen házasságokból született gyerekekre is, ők ötvenezren vannak, és az állandó tartózkodási engedély megszerzése révén később állampolgárságot is szerezhetnek.

A tartózkodási kérelmet egyedi módon, három évre szólóan bírálja el az amerikai belbiztonsági minisztérium, és a kérelmezők legfeljebb három évre legális munkavállalási engedélyt kaphatnak. A számítások szerint az új szabályokra jogosult házastársak átlagosan 23 éve tartózkodnak az Egyesült Államokban.

Partnereinktől

Kövess minket Facebookon is!Source link

You may also like

Leave a Comment