Bilincsben vitték el Czeglédy Gergőt, Óbuda baloldali alpolgármesterét

by adminA hatóságok őrizetbe vették Óbuda alpolgármesterét, a baloldali összefogás politikusát, Czeglédy Gergőt – tudta meg a Magyar Nemzet.

A letartóztatás egyenes folyománya annak a kedd délelőtti házkutatásnak, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) végzett az óbudai városházán a vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozása során.

A nyomozó főügyészség azt közölte az MTI-vel az ügy kapcsán, hogy korrupciós bűncselekmények miatt folytatnak nyomozást, és kedd délelőtt több helyszínen – köztük a III. kerületi önkormányzatnál – folynak vagy folytak eljárási cselekmények. A hatóság várhatóan szerdán ad részletesebb tájékoztatást az ügyről. 

Márciusban is volt egy hasonló akció Óbudán, ekkor négy embert vettek őrizetbe. Köztük van P. Gábor, Gajda Péter kispesti polgármester egykori kabinetfőnöke és bizalmasa, aki 2020-től a Demokratikus Koalíció által vezetett kerületekben kezdett üzletelni. Óbudán a helyi újság kiadásának feladatait vette át cégével.

A megalapozott gyanú szerint P. Gábor, ám az ügyészség nem nevezte meg őt a közleményeiben, a cégén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött az óbudai önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal. A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették és korrupciós célokra fordították.

A III. kerületi önkormányzat akkor azt közölte, hogy sem hivatali, sem önkormányzati, sem az intézményrendszerben dolgozó munkatársat nem érint az az eljárás, amellyel kapcsolatban dokumentumokat és iratokat kért be a Központi Nyomozó Főügyészség az önkormányzattól. Mostanra azonban úgy tűnik: fordult a kocka.
Kétesen meggazdagodott Hagyó-árva Czeglédy Gergő

Mint arról korábban beszámoltunk, több mint egymilliárdos vagyonnal rendelkezik az a Czeglédy Gergő, akit Karácsony Gergely mindenképpen az új Fővárosi Közgyűlésben szeretett volna látni. Az óbudai alpolgármester korábban Hagyó Miklós titkárságvezetője volt, majd sima képviselő a III. kerületben. Éppen ezért teljesen érthetetlen, hogy tett szert ekkora vagyonra.

 Source link

You may also like

Leave a Comment