Trópusi forróság várható Olaszországban – ORIGO

by admin


Negyvenfokos hőmérsékletet jeleznek előre a meteorológusok a következő napokra Olaszországban.

Az idei nyár első hőhullámát a mitológiai krétai királyról, Minószról nevezték el – írta az MTI. Úgy fogalmaztak, a forró levegő főleg az ország középső és déli részén érezteti majd hatását.

Az előrejelzések szerint a hőmérséklet majdnem tíz fokkal túllépi a június harmadik hetében megszokott átlagot. A csúcspont csütörtökön várható.

Heatwave Hits Italy
Hőség Olaszországban – Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Manuel Romano/NurPhoto

Többek között Róma, Nápoly, Terni, Firenze, Ferrara, valamint az adriai-partokhoz közeli Forli és Macerata térségében negyven Celsius-fokhoz közeli meleg lesz. 

Szicília és Szardínia belsejében negyven fok feletti hőmérsékletre készülnek.

 Kánikula lesz, de valamivel alacsonyabb értékekkel az észak-olaszországi területeken is. Enyhülés a hét végétől várható, akkor érkeznek a viharok. A hőhullámot a krétai királyról, Minószról nevezték el. Minden nyáron mitológiai vagy más ókori nevekre keresztelik a melegfrontokat. 

A kánikula miatt készültséget rendelt el a polgári védelem és az olasz egészségügy is.

 Időseknek, betegeknek és gyerekeknek nem ajánlott a nap legmelegebb óráiban a szabadban tartózkodni.

Nyakunkon a kánikula, őrült forróság közeleg. Mintegy 14 ember meghalt a szaúd-arábiai haddzs zarándoklat során a nagy hőség okozta napszúrás miatt. Florida déli részének több megyéjére hirdetett vészhelyzetet az állam kormányzója a napokban a rövid idő alatt lehullott rekord mennyiségű csapadék nyomán, ami áradásokhoz vezetett.Source link

You may also like

Leave a Comment