Rekordmennyiségű kokaint foglalt le a német rendőrség

by adminAz ügyészég közölte, hogy hét embert tartóztattak le, akiket kábítószer-csempészettel gyanúsítanak. A művelet tavaly kezdődött a kolumbiai hatóságoktól kapott információk alapján. 

Ennek eredményeként összesen 35,5 tonna kokaint foglaltak le, ebből 25 tonnát a hamburgi és további nyolc tonnát Hollandiában, a rotterdami kikötőben, csaknem három tonnát pedig Kolumbiában.

 A kábítószert a konténerszállító hajókon zöldségek és gyümölcsök között rejtették el.     

A vizsgálat megállapította, hogy a kábítószer-csempészetet egy észak-rajna-vesztfáliai vállalkozó szervezte, aki száz fantomcéget hozott létre erre a célra. A 30 és 54 év közötti gyanúsítottakat az elmúlt hetekben fogták el. 

A hét gyanúsított német, azerbajdzsáni, bulgáriai, marokkói, törökországi és ukrajnai állampolgár, a nevüket az ügyészség nem hozta nyilvánosságra.     

„A gyanúsítottakat azzal vádolják, hogy 2023 áprilisa és szeptembere között tíz darab, nagy mennyiségű kokaint tartalmazó konténer elszállítását szervezték meg erre a célra létrehozott fedőcégeken keresztül Latin-Amerikából Európába más, még ismeretlen tettestársakkal együtt, akik valószínűleg Törökországban élnek” – ismertette a düsseldorfi ügyészség.

A címlapi kép illusztráció!
 

 Source link

You may also like

Leave a Comment