MCC-s diákokkal fotózkodott Magyar Péter Brüsszelbe menet a reptéren

by admin2024. június 17. – 16:39

Halász Nikolett

Magyar Péter a kormányhoz közel álló Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) diákjaival fotózkodott a reptéren – derül ki a Tisza Párt alelnökének Facebook-bejegyzéséből.

„Indulás Brüsszelbe a néppárti frakcióülésre. A reptéren, az MCC-s diákok szerint is árad a TISZA” – írta Magyar Péter a feltöltött képhez.

A Tisza Párt alelnöke hétfőn reggel szavazást tett közzé a párt honlapján arról, hogy legyen-e európai parlamenti képviselő a következő ötéves uniós ciklusban. Magyar Péter és a néppárt között már korábban elkezdődtek a tárgyalások. Múlt hét pénteken Budapestre látogatott Manfred Weber, a jobbközép Európai Néppárt (EPP) elnöke és európai parlamenti frakcióvezetője. Weber találkozott Magyar Péterrel, akivel arról tárgyalt, hogy a Tisza Párt hét megválasztott európai parlamenti képviselője miként tudna csatlakozni a néppárti frakcióhoz.

A bökkenő csak az, hogy a Tisza Párt felvételével egy pártcsaládba tartozna Magyar Péter pártja és a Kereszténydemokrata Néppárt. A Fidesz 2021-ben távozott a kizárása felé haladó frakcióból, ahol már felfüggesztették, majd a csoport mögött álló európai pártcsaládból is kilépett, de a KDNP-s Hölvényi György bent maradt mindkettőben. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint kizárt, hogy a Tisza Párt és a KDNP is tagja legyen a néppártnak.

A Magyar Péter által közzétett képről nem csak az derül ki, hogy a Tisza Párt alelnöke tárgyalni megy Brüsszelbe. Meglepő lehet, hogy ellenzéki politikusként MCC-s diákokkal fotózkodik. A kormányközeli MCC-ről külön cikksorozatot indítottunk a Telexen. Az MCC-t fenntartó alapítvány vagyona 2020 előtt elhanyagolható volt, akkor azonban hirtelen több százmilliárd forintos részvényportfóliót és több mint százmilliárd forintot kapott – ez egyben annyi, amennyit az állam évente a teljes felsőoktatásra szokott költeni. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) néhány éven belül 10 ezer diákot kíván tanítani a Kárpát-medencében, általános iskolásoktól az egyetemistákig. A diákoknak nagyvonalú ösztöndíjakat, kiváló kollégiumi elhelyezést és ingyenes táborokat kínálnak, ezek miatt az intézményben tanulni kivételes luxusnak is tűnhet. Az MCC-ről szóló cikkeinket ide kattintva olvashatja.

Partnereinktől

Kövess minket Facebookon is!Source link

You may also like

Leave a Comment