Kitálalt a NAV nyomozója: A legmagasabb körökből tussolták el a pornómillárdos elleni nyomozást

by adminInterjút adott a Partizánnak Tiszolczi Lajos pénzügyi nyomozó, aki hosszú évekig dolgozott a NAV-nál, illetve annak jogelődjénél.

A műsor középpontjában a szexoldalakból meggazdagodó, Gattyán György és birodalma elleni NAV-nyomozás áll, amelynek értéke megközelítette a 20 milliárd forintot. (Az ügy színlelt szerződésről és súlyos adóelkerülésről szólt.)

Tiszolczi szerint bár több éves nyomozás zajlott a NAV-nál Gattyán ügyében, ezt mégis megszüntették: ennek oka pedig az volt szerinte, hogy a legmagasabb körökből tűntek fel emberek, akik végül eltussolták a Gattyán ügyet.

A történethez tudni kell, hogy akkoriban amikor elkaszálták a Gattyán-ügyet, komoly tisztogatás is volt a NAV-nál:

  • 2021 nyarán Varga Mihály pénzügyminiszter leváltotta Sors László államtitkárt, a NAV elnökét
  • ekkoriban mentették fel Vankó Lászlót, a NAV bűnügyi igazgatóját,
  • és helyettesét, Zámbó Pétert.

Tiszolczi Lajos, nyomozó évekig dolgozott a NAV Bűnügyi ellátó főosztályán, és évekig dolgozott a Gattyán ügyön. A Partizánban elmondta: három rendkívül jó politikai kapcsolatokkal rendelkező külső személy, akik közül kettő széles körben ismert, közbenjárt a Gattyán-ügy megszüntetése érdekében. Tiszolczi hangsúlyozta: amennyiben ezek a személyek nem folynak bele az ügybe, a NAV folytatta volna a nyomozást a Gattyán-ügyben, és nem zárja le azt a vádemelés előtt. Ám miután ennek a három személynek a nevét megosztotta Tiszolczi a feletteseivel, a nyomozót leszedték az ügyről, és apró-cseprő feladatokat adtak neki, ahogy ő fogalmaz parkolópályára tették.

Szerinte ami történt megalapozza a befolyással való üzérkedés gyanúját.

Tiszolczi 2023. május elsején szerelt le a NAV-nál, és bár később felvették az Integritás Hatósághoz, ott mégsem kezdett el dolgozni.

A három személy neve nem hangzott el a műsorban.

A teljes videó itt tekinthető meg.

Source link

You may also like

Leave a Comment