Kínos incidens történt a román-ukrán Eb-meccs előtt

by adminA hétfői játéknap első mérkőzésén Ukrajna és Románia csap össze egymással a müncheni Allianz Arénában. A kezdősípszó előtt néhány órával azonban olyan hírek jelentek meg a közösségi médiában, miszerint az ukrán szövetség hatalmas baklövést követett el. Emanuel Rosu román újságíró szerint az ukrán válogatott mezén hibásan szerepel a nagy tornára nyolc év után először kijutó Románia, ugyanis a belga zászlót sikerült rányomtatni a mezekre.

„Az ukrán labdarúgó-szövetség a mai mérkőzése előtt Románia helyett Belgium zászlaját tüntette fel a válogatottja szerelésén. Remélhetőleg valaki még az utolsó pillanatban tud festéket vásárolni, hogy megoldja ezt a problémát” – írta a román újságíró a közösségi oldalán.

A baki azért is nyilvánvaló, mert Ukrajna június 26-án, az E-csoport utolsó körében fog összecsapni a belgákkal Stuttgartban, ám a képeken szereplő mezen június 17-i dátum van feltüntetve és a helyszín is München. Tény, hogy a két nemzet zászlaja rendkívül hasonló, hiszen a belgáknál három függőleges sávból áll, amelyek fekete, sárga és piros színűek, a román nemzeti lobogón pedig a sávok ugyancsak függőlegesek, de a sárga és piros színek mellett a bal oldali sáv fekete helyett kék.

Az ukrán szövetségnél egyelőre nem nyilatkoztak a kínos tévedésről. 

Kapcsolódó cikkek:

Source link

You may also like

Leave a Comment