Index – Belföld – Hét területvédelmi ezredbe toboroz tartalékosokat a Magyar Honvédség

by admin


„Szeretem, megvédem!” mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszter. Emlékeztetett arra, hogy Európa békés élete felborult, az orosz–ukrán háborúban a nagyhatalmak „diktálják a tempót” és üzengetnek egymásnak. Hozzátette: a magyar kormány mindent megtesz, hogy a konfliktus ne eszkalálódjon tovább, és a magyarok kimaradjanak a háborúból. A június 9-i választás nagy megerősítést adott a kormánynak, hogy ezt a politikát folytathassa – emelte ki.

A magyar emberek biztonságát az erős nemzeti haderő mellett a NATO garantálja – jegyezte meg, hozzátéve, hogy Magyarország folyamatosan és maradéktalanul teljesíti a NATO-tagságból fakadó kötelezettségei. Bejelentette:

a Magyar Honvédség új komponenseként létrejött hét területvédelmi ezredbe toboroz tartalékosokat a Honvédelmi Minisztérium.

Milyen juttatásokat kapnak az új belépők?

A területvédelmi tartalékosok a szerződés aláírásakor

  •  bruttó 150 ezer forint szerződéskötési díjat kapnak
  • emellett minden szolgálatban töltött év után bruttó 600 ezer forint rendelkezésre állási díjat, amit havi 50 ezer forintos kiutalásokban kapnak meg.
  • hogy még vonzóbbá tegyék, bevezettek egy ajánlási bónuszt is, bruttó 500 ezer forint jár annak az önkéntes tartalékos katonának, akinek a javaslatára a jelentkező az alapkiképzése után szerződést köt a honvédséggel.

A tárcavezető kiemelte még továbbá, hogy az új belépők életre szóló tapasztalatot, kiképzettséget, közösséghez tartozást is kaphatnak az anyagiak mellett. Három feltétel, hogy valaki katona lehessen

  • 18 éves kell, legyen
  • orvosi vizsgálaton kell részt vennie
  • fizikai állapotfelmérésre is el kell mennie

Aki kedvet érez, online is jelentkezhet az iranyasereg.hu oldalon, de akik személyesen tájékozódnának, azok a vármegyeszékhelyeken felkereshetik a toborzóirodákat is. A Bálna Honvédelmi Központban megnyitották a központi toborzóirodát, ahol hosszabb nyitva tartással várják az érdeklődőket, akik megismerkedhetnek a katonák múltjával és jelenével.