Elképesztő: már Amerikában is Szoboszlairól beszélnek

by admin


Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group A Hungary v Switzerland
Óriási a teher, ami a vállát nyomja
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Sok mindent megírtunk már a Svájc elleni 3-1-es vereségről, de azért érdemes eltűnődni az amerikaiak véleményén.

 Épeszű ember tényleg nem varrhatja Szoboszlai nyakába ezt a kudarcot. 

Az igaz, hogy nem ez volt élete meccse, de a válogatottnak sem. 23 évesen egyszerűen nem lehet elvárni tőle, hogy mindent egyedül oldjon meg, hogy ha a csapatnak nem megy, akkor ő rántsa ki a gödörből a többieket. Szoboszlai Svájc ellen is fogcsikorgatva küzdött, Varga Barnabásnak gólpasszt adott (és még volt két passza, amiből gól lehetett volna), 1-2-nél űzte-hajtotta a csapatot és nála jobban senki sem akart győzni vagy pontot szerezni.

A németek elleni meccs teljesen más lesz. Neki is, meg a csapatnak is. 

A továbbjutás miatt pontszerzési kényszerben játszó magyar csapatot kell majd Stuttgartban a gyepre vezetnie. Szerdán egészen biztosan ez lesz a nap mérkőzése és a németek tuti, hogy nem felejtenek. Nem felejtik el azt, hogy a magyarok a Nemzetek Ligájában 2022-ben oda-vissza megverték őket, nem feledik azt, hogy 2021-ben majdnem kiejtettük őket Münchenben az előző Európa-bajnokságon. A lelátón ott lesz a futballvilág színe-java, 

menedzserek és elnökök, sportvezetők és a futballvilág legbefolyásosabb emberei. 

Nyugodtan mondhatjuk tehát, hogy Szoboszlainak – válogatott szinten – ilyen meccse nem volt még, de ez igaz lehet a Stuttgartban fellépő összes magyar focistára.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group A Hungary v Switzerland
Nem Svájc ellen játszotta élete meccsét, de a németek ellen az egész világ rá figyel majd
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

„Mit mondott nektek Szoboszlai a Svájc elleni meccs előtt?” – tette fel a kérdést a The Athletic újságírója Bolla Bendegúznak a Svájc elleni meccset követően? „Minden normális volt a meccs előtt” – mondta a jobbhátvéd a mérkőzés után.

 Beszédet mondott, megpróbált nyomást gyakorolni ránk.

Mit fog mondani a német meccs előtt? Mi lehet a rituálé, lesz-e valami különleges mondata, amellyel csatába küldi a mieinket? Nem tudjuk. Az biztos, hogy a Svájc elleni mérkőzést megelőző hazai várakozás sem fog csökkenni szerda este. Szoboszlainak sok olyan dologgal kell megküzdenie, amellyel más magyar sportolónak aligha. 

A „csapból is folyó” magyar focista, aki reklámokban szerepel, akiről gyorsétteremben menüt neveznek el, akinek mozdulatait a világon milliók figyelik.

Szerencsére azt még senki sem találta ki, hogy önéletrajzi könyvet jelentessenek meg róla – aki most nevet, annak figyelmébe ajánlom, hogy a norvég Martin Ødegaard még 20 éves sem volt, amikor már olvasható volt az önéletrajzi regénye. Őt pontosan ugyanolyan csodagyereknek kiáltották ki, mint mi Szoboszlait – nézzük meg, ki hol tart most. Norvégia és Ødegaard is tévén nézheti azt a német-magyar meccset, amelyet most az egész ország lélegzetvisszafojtva vár.Source link

You may also like

Leave a Comment