Ádám Martint nem izgatják a mémek, a svájci Klopp imádta a magyarokat

by admin


Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból.

Vasárnap reggel hétkor útnak indultunk Kölnből, ahol felejthetetlen élményekben volt részünk. A magyar válogatott ugyan elveszítette a Svájc elleni találkozót, azonban semmi sem fogható ahhoz a hangulathoz, amit a helyszínen megéltünk. A mérkőzés előtti vonulás minden helyi szemlélőnek fantasztikus látványt nyújtott, belülről megélni viszont sokkal jobb volt, különösen azért, mert mindenféle egyeztetés nélkül több barátomba is belebotlottam. 

Ismerős arcokba is belefutottam a kölni stadion felé
Fotó: Göbölyös András – Origo

A találkozó a végeredmény miatt csalódás volt, azonban a szurkolók kitettek magukért. Én a sajtópáholyban ültem, a kakasülőn „taktikai kameraállásból” néztem a meccset, mellettem pedig egy svájci kolléga ült, aki megszólalásig hasonlított a Liverpool szezon végén távozott edzőjére, Jürgen Kloppra. 

Amikor a mieink rákezdte az „izlandi szurkolásra” akkor még a „svájci Klopp” is elismerően nézett és mondta nekem, hogy ezek a magyarok aztán nagyon tudnak szurkolni.

A meccs után aztán jött Marco Rossi sajtótájékoztatója, interjú a vegyeszónában a magyar játékosokkal, késő este pedig bedőltünk az ágyba, mert nagyon hosszú volt a nap. Vasárnap reggel hétkor útnak indultunk Kölnből, a célállomás Stuttgart volt, ahol a magyar válogatott a második Eb-meccsét játssza majd a házigazda német együttes ellen. Azonban előtte még tettünk egy kitérőt Weiler im Allgäuban, ahol a válogatott csatára, Ádám Marton volt a főszereplő az aznapi sajtóeseményen. 

A 250-nel száguldó vonattal három óra alatt Ulmban voltunk, onnan autóval mentünk tovább Allgäuba, ahol Ádám Martin mesélt a Svájc elleni meccsről és persze arról is, hogyan érintik a mémek, amelyek futótűzként terjednek róla az interneten. A magyar válogatott támadót láthatóan nem hozza lázba, hogy óriási sztár lett a világhálón, hangsúlyozta azt is, hogy ha gólt lő majd a németeknek, az nem azért lesz, mert a mémek felpaprikázták. 

Magyarország, magyar válogatott, központ, főhadiszállás, szállás, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, Weiler im Allgäu, sajtótájékoztató, 2024.06.16.
Ádám Martin az internet legújabb világsztárja
Fotó: Mirkó István

A sajtótájékoztató követően egy 250 kilométeres út várt ránk Stuttgart felé. Az Európa-bajnokságon nem csak a jegyekért, hanem a szállásokért és öldöklő harc folyik, így Mirkó István fotós kollégámmal nem kerültünk egy hotelbe, hanem 30 kilométerre vagyunk egymástól. Este hét órakor megérkeztem a szállásomra, gondoltam végre meg tudok vacsorázni és megnézhetem az angol-szerb meccset is.Source link

You may also like

Leave a Comment