Index – Belföld – Nyugtatót ajánlott a gyógyíthatatlan Karsai Dánielnek, most távozik a közéletből a Megafon influenszere

by admin


„Elismerem, hatalmas butaság volt, amit mondtam, sosem szabadott volna, és bárcsak vissza tudnám csinálni, de sajnos ezt már nem tehetem” – írta Szakács István, a Megafon győri influenszere szombati Facebook-bejegyzésében.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, Karsai Dániel, a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő alkotmányjogász arra kérte Sulyok Tamás köztársasági elnököt, hogy nyilvánosan nyilatkozzon arról, hogy kegyelemben részesíti az embertelen szenvedésnek kitett halálos betegek élet végi döntéseinek végrehajtásában segédkezőket, ezt azonban az államfő elutasította.

Szakács István korábban egy TikTok-élőben mondta el a véleményét a köztársasági elnök döntéséről.

A Karsai Dániel kapja be… Azért, mert az életről egyedül a Jóistennek van joga rendelkezni. A Karsai Dániel annyira, annyira izél, tehát hogyha olyan állapotban érzi magát, vegyen be két doboz Xanaxot, azt viszontlátásra

– fogalmazott akkor.

Szombaton a közösségi oldalán a Megafon győri influenszere azt írta, hogy őszintén sajnálja a történteket, „és nem is értem, hogy jött ki ilyen belőlem” – írta.

Az intenzív TikTok-élőzés rosszat hozott ki belőlem, nem jó a mentális egészségemre. Ezért most egy jó darabig (talán örökre) visszavonulok a közéleti kommentártól!

– fogalmazott Szakács István.

„Még egyszer bocsánatot szeretnék kérni Karsai Dánieltől, családjától és minden olyan embertől akiben minősíthetetlen kijelentésem megbotránkozást keltett!” – tette hozzá az influenszer, aki egyike volt azoknak, akik részt vettek a Megafon képzésein, és a civil életéből kilépve készített videókat a kormány üzeneteinek közvetítésére.