Ezért üdvözlik valójában az utasokat, amikor felszállnak a repülőgépre

by admin


A legtöbb embernek ismerős az a pillanat, amikor egy-egy külföldi út során felszállnak a repülőgépre, és 

a légiutaskísérő barátságosan köszönti őket, majd széles mosollyal az arcán egészen a helyükig kíséri. Kevesen gondolnánk azonban, de több van mögötte, mint puszta szívélyesség. 

repülő, légiutas kísérő, bejárat, felszállás, illusztráció
 
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2020 Svitlana Hulko/Shutterstock.  No use without permission. / Shutterstock/Copyright (c) 2020 Svitlana Hulko/Shutterstock.  No use without permission.

Persze a légiutaskísérők munkaköréhez hozzátartozik, hogy biztosítsák az utasok kényelmét, ételt-italt szolgáljanak fel nekik, és gondoskodjanak arról, hogy a lehető legjobban érezzék magukat az út során, azonban a tevékenységi körük korántsem ennyiből áll.

Bele se gondolnánk, de a személyzet tagjai már kezdetektől fogva tesztelnek minket,

 ahogyan felszálltunk a gépre. Egy MrsMiva néven posztoló légiutaskísérő a TikTok-on közzétett egy videót, melyben elárult egy szakmai titkot, miért is üdvözlik olyan nyájasan a felszálló utasokat. 

Nos, nem pusztán udvariasságból üdvözöljük az embereket.  Valójában ezzel ellenőrizzük, hogy utazásra alkalmas-e az állapotuk, azaz nem túlságosan részegek vagy betegek-e”

– fedte fel a titkot a fiatal nő a videóban.

Az sem véletlen, hogy figyelemmel követik, ki hol ül az utasok közül, hogy szükség esetén rendelkezésükre álljanak, ha rosszul érzik magukat, vagy segítségre van szükségük.

A felhasználók nagy része szó szerint ledöbbent, ahogyan ezt megtudta, eddig sosem gondolták volna, hogy ez lehet a valódi oka a kedves köszöntésnek.

Azonban volt olyan, aki saját bőrén tapasztalta, hogy lehet benne igazság.

Megtagadták tőlem a nemzetközi repülőjáraton utazást Angliából Amerikába, mert azt hitték, meghalok útközben, mert olyan beteg vagyok.

– írta az egyik felhasználó.

Egy szakmabeli pedig alátámasztotta, hogy valóban így van, és ez az egyik legnehezebb része a feladatkörüknek, amiért ráadásul extra fizetést sem kapnak, vagyis, ahogy mondani szokás: ez a munka velejárója, amit mindenkinek kötelező megcsinálni.

Forrás: DailyStar

 Source link

You may also like

Leave a Comment