Az amerikai titkosszolgálat terjesztette, hogy nem hatékony a kínai Covid-vakcina

by admin


Az amerikai hadsereg titkos kampányt indított a koronavírus-járvány csúcspontján a Fülöp-szigeteken, hogy ellensúlyozza Kína növekvő befolyását az országban, amelyet különösen keményen sújtotta a halálos vírus – idézte a Portfolió.hu a Reuters nyomozásának eredményét. 

Kiderítették, hogy 

az amerikai hadsereg hamis internetes fiókokat hozott létre,

a közösségi média bejegyzések a maszkok és a tesztkészletek minőségét bírálták, valamint a kínai Sinovac vakcinát.

A Reuters azonosított legalább 300 fiókot az X-en, amelyek megfeleltek azoknak a leírásoknak, amelyeket korábbi amerikai katonai tisztviselők osztottak meg a Fülöp-szigetekkel kapcsolatos művelettel kapcsolatban. A fiókok többségét 2020 nyarán hozták létre, és a #Chinaangvirus – tagalogul „Kína a vírus” – hashtag köré szerveződtek.

Az amerikai titkosszolgálati oltásellenes erőfeszítések 2020 tavaszán kezdődtek, és Közép-Ázsián és a Közel-Keleten túl is zajlottak még, mielőtt 2021 közepén megszüntették volna őket. 

A Pentagon a helyi közönségekhez igazította a propagandakampányát több platformon,

és félelmet keltett Kína oltásai iránt a muszlimok körében, amikor a vírus naponta ezrek halálát okozta. A stratégia része volt, hogy erősítették a vitatott állítást, miszerint mivel az oltások néha disznószövetet tartalmaznak, Kína injekciói tilosak lehetnek az iszlám törvény szerint.

Xinhua Headlines: China delivers acclaimed performance in fighting once-in-a-century pandemic
A koronavírus-járvány csúcspontján Washington álhírek terjesztésével próbálta csökkenteni Kína befolyását a Távol-Keleten és a Közel-Keleten. A kép illusztráció!
Fotó: Xinhua via AFP 

A kampány Donald Trump elnöksége alatt indult és Joe Biden elnöksége alatt is folytatódott. A Fehér Ház 2021 tavaszán kiadott egy rendeletet, amely betiltotta az oltásellenes erőfeszítést, a Pentagon pedig belső vizsgálatot indított – írja a Mandiner.

Noha a Reuters csak ázsiai országokat érintő dezinformációs akcióról számolt be, 

Európában is gyorsan elterjedtek az ebben foglalt állítások.

A Sinopharm gyógyszergyártó volt az első cég, amely bejelentette, elkészült a Covid-19 megbetegedés ellen fejlesztett védőoltással.

 

 

 Source link

You may also like

Leave a Comment