Anglia egy borzalmas meccsen győzte le a szerbeket a foci-Eb-n

by admin


A németorszégi foci-Eb harmadik játéknapján a futball-statisztikusok szerint legnagyobb esélyesnek kikiáltott, de valamiért mindig megbotló Anglia is pályára lépett. A Szerbia elleni gelsenkircheni mérkőzést értelemszerűen szurkolói összecsapások vezették fel, és várható volt, hogy maga a meccs sem lesz egy ministránstalálkozónak.

Mindkét csapat játszott már Eb-döntőt, a szerbek még Jugoszlávia néven 1960-ban és 1968-ban, míg az angolok éppen legutóbb, 2021-ben jutottak be a fináléba, de nyernie még egyiknek sem sikerült. 

Harry Kane-éket, ahogy négy éve, úgy most is a torna egyik legnagyobb esélyesének tartják, vagyis a nagy kérdés az, haztér-e végre az fránya futball?

Bombaerős kezdővel álltak fel az angolok, legalábbis a támadósort illetően: Kane, Saka, Foden, Bellingham, elég félelmetes négyes. De a szerbek Kosztics, Vlahovics, Milinkovics-Szavics, Alekszandar Mitrovics négyese sem lebecsülendő.

Íme az angol kezdő:

Ez pedig a szerbek tizenegye volt:

Első félidő

A Schalke stadionjában természetesen minden eddigi meccsnél fantasztikusabb hangulat fogadta a csapatokat. A két tábor (angol fölénnyel a lelátókon), ahogy az várható volt, kíméletlenül kifütyülte a másik himnuszát, majd kezdődhetett a mérkőzés, amit az első perctől az angolok próbáltak irányítani. 

De csak óvatosan, mert Dusan Vlahovics folyamatosan ott ólálkodott az angolok védővonalában.

Az angol akarásnak a 13. percben lett meg az eredménye, amikor Saka fűzte be Pavlovicsot, középre adott labdája ugyan megpattant egy védőn, de pont így lett jó Bellinghamnek, aki Milenkovicsot lenyomva a szerb kapuba fejelte a labdát (1-0).

foci-Eb, Anglia, Szerbia,
Jude Bellingham (10) valahogy mindig jókor van jó helyen
Fotó: AFP

Innentől abban bízhattunk, hogy az angolok nem olaszok (óriási felfedezés, igen), és nem fognak ráülni a vezetésre, hanem megpróbálnak még egy vagy több gólt lőni, hogy lezárják a meccset. Ehhez képest Alexander-Arnold hibája után Mitrovics lőhetett kapura 15 méterről, és nem sokkal tévesztette el a célt.

A 29. percben Gudelj rúgta fel a szerb kaputól 25 méterre Alexander-Arnoldot, de a Liverpool védője/középpályása belevágta a sorfalba a jó helyről elvégzett szabadrúgást. Mindezt jó másfélperces rákészülés után…Source link

You may also like

Leave a Comment