Szenzációs magyar szereplés az öttusa világbajnokságon

by adminArra a felvetésre, hogy vk és vb-arany után mi jöhet az olimpián, úgy reagált, hogy még nem foglalkozik a nyári játékokkal, egyelőre pihen egy kicsit, hagyja leülepedni ezt a sikert.

A rekord pontszámmal győztes Bőhm Csaba előtt Marosi Ádám nyert legutóbb egyéni vb-aranyérmet 2021-ben.

Szép Balázs az első lövészetét nagyon gyorsan befejezte, közelebb is zárkózott csapattársához, de a második sorozata nem sikerült olyan jól, így gyakorlatilag visszaállt a korábbi különbség, ami a végéig még nőtt is egy kicsit. Szép 10:06.40-nel ötödik volt a kombinált számban.     

„Kicsit beteg voltam az elmúlt napokban, nem voltam túl jó állapotban, fáradtnak éreztem magam. Emiatt előzetesen nem gondoltam, hogy ilyen jó eredményt érek el. 2022-ben harmadik voltam, most második, remélem, jövőre első leszek” – mondta.

Demeter is jó lövősorozatokat produkált, ezzel megőrizte indulási helyét. Az összetett számban 10:26.15-tel a 13. eredményt érte el.

A 79 fős mezőny szerdán kezdett a selejtezővel, majd a három csoport 12-12 továbbjutója csütörtökön esett túl a körvíváson, melynek eredményét az elődöntőből továbblépők a döntőbe is magukkal vitték. Pénteken két 18-as csoportban küzdöttek a fináléért a versenyzők, ehhez az első kilenc között kellett végezni, ami mások mellett három magyar indulónak sikerült. Bereczki Richárd ekkor búcsúzott, akárcsak a címvédő, olimpiai bajnok brit Joseph Choong.

A magyarok öt olimpiai kvótával rendelkeznek. A férfiaknál Bőhm Csaba és Szép Balázs, a nőknél, Gulyás Michelle, Guzi Blanka és Erdős Rita rendelkezik párizsi indulási joggal. Az olimpián ugyanakkor nemenként csak két versenyző indulhat egy-egy országból, így abban az esetben, ha több jön össze, az adott szövetségnek kell határoznia arról, kiket nevez.
    
Eredmények (a nemzetközi szövetség eredményközlő oldaláról):
férfi egyéni verseny, világbajnok:
Bőhm Csaba 1551 pont
2. Szép Balázs 1524
3. Dzsun Vungte (Koreai Köztársaság) 1513
…12. Demeter Bence 1469
Bereczki Richárd az elődöntőből nem jutott döntőbe
 Source link

You may also like

Leave a Comment