Svájc ellen elrontottuk a meccset, de tragédia nem történt

by admin


Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból.

A magyar szurkolók már péntek este ellepték Köln belvárosát, a helyi kocsmák a mieink dalaitól zengett, ez pedig már előrevetítette, hogy szombat délután valami nagyon hasonló várható majd ettől a remek zenekartól, mint amit Marseille-ben előadott a 2016-os Európa-bajnokságon. 

Magyarország - Svájc, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, csoportkör, A csoport, RheinEnergieStadion, Köln, euro2024magyarok, 2024.06.15., vonulás, szurkolók
Elképesztő hangulatot csináltak a magyar szurkolók
Fotó: Mirkó István

A magyar válogatott szervezett szurkolói csoportja, a Carpathian Brigade egy szenzációs vonulással hangolt a találkozóra. Az egyórás gyalogtúrán felcsendültek a szurkolók kedvenc dalai, a német házigazdák pedig a lakásaik ablakából kilógva integettek a gyönyörű képet festő magyar menetnek. 

Szűk egy órával a kezdés előtt sikerült beérnünk a kölni stadionba, akkora már ki is derült, hogy Marco Rossi bombameglepetést húzott a kezdőcsapat összeállításában, ugyanis a sérült Nego Loïc helyére nem Bolla Bendegúznak szavazott bizalmat, hanem a 34 éves Fiola Attilának, aki csütörtökön meghatottan nyilatkozott, amikor a sérülésektől tarkított pályafutásáról és a harmadik Eb-szerepléséről kérdezték az újságírók.

Rossi a meccs előtt elmondta, hogy az összeállításkor fontos, hogy az adott játékost összehasonlítsuk az ellenfelével is, és mindig megpróbál olyan játékosokat pályára küldeni, akik képesek tökéletesen védekezni és helyzeteket kialakítani.  

A magyar válogatott a Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai – Fiola, Nagy Á., Schäfer, Kerkez – Szoboszlai, Sallai – Varga B. összeállításban várta a találkozót, amelyen már a kezdő sípszó előtt óriási hangulatot teremtettek a magyarok. Az igazi hangrobbanás fél órával a kezdő sípszó előtt volt, amikor felcsendült Korda György Reptér című száma, a magyar keménymag pedig teli torokból énekelte a dal refrénjét. 

Magyarország - Svájc, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, csoportkör, A csoport, RheinEnergieStadion, Köln, euro2024magyarok, 2024.06.15.
Szoboszlai Dominik a bemelegítésnél
Fotó: AFP/Kirill Kudryavtsev

A találkozóra rengeteg magyar érkezett, azonban a svájciak is szép számmal megjelentek Kölnben, így a kezdés előtt a két szurkolótábor hangpróbát tartott, amit szoros versenyben a mieink nyertek meg, így a pályán is kiegyeztünk volna valami hasonló eredménnyel. 

A mieink első lehetőségére a tizedik percig kellett várni. Ekkor egy labdaszerzés után Sallai Roland indította a jobb szélen felfutó Fiola Attilát, aki egy sarokkal visszahúzós csellel befele tört, azonban most nem lőtt, mint három évvel ezelőtt a franciák elleni Eb-meccsen, hanem visszakészítette a labdát a második hullámban érkező Sallainak, aki 18 méterről kapu fölé bombázott. 

A 12. percben aztán a semmiből lőttek egy gólt a svájciak. 

Egy labdajáratás után Michel Aebischer ugratta ki a leshatárról kilépő Kwadwo Duah-t, a 27 éves támadó pedig higgadtan értékesítette a ziccerét. A partjelző azonban emelte a zászlaját a gól után és Slavko Vinčić játékvezető is befújta a lest, ezért úgy tűnt, folytatódhat a játék. Azonban a VAR-szobában a szlovén bíró fülére szóltak, hogy ne siesse el a játék újraindítását, mert lehet, hogy mégsem volt les. Sajnos bő fél perc múlva beigazolódott, ami már az első visszajátszásból érezhető volt, mégpedig, hogy Duah nem volt lesen, így megadták a svájciak gólját (0-1).Source link

You may also like

Leave a Comment