Marco Rossi szerint két-három játékos játszott jól

by admin


A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi szerint nem meglepő módon az volt az oka az Európa-bajnokságon Svájc ellen elszenvedett 3-1-es vereségnek, hogy a svájciak, különösen az első félidőben jobban játszottak náluk. Nem tudtak rendesen rotálni, amit Rossiék megpróbáltak kiabálással közvetíteni, de nem sikerült ezt jól megértetni a játékosokkal. A második félidőben aztán a kapitány szerint jól állták a sarat, helyzeteket is sikerült kialakítani, de amikor olyan gólt engednek az ellenfelüknek, mint a harmadik, azt nehéz kommentálni.

„Nem láttam túl jó egyéni teljesítményeket, talán két-három játékost tudnék megnevezni, akik jól játszottak, mindenki más alulteljesített, és egy Eb-n ennek megfizetjük az árát, különösen mert az ellenfél óriási játékosminőséget képvisel” – mondta az M4 Sport kamerája előtt a kapitány. Rossi szerint ügyesebbnek kell lenniük, védekezésben jobban kell tartani a vonalakat.

A szövetségi kapitány úgy látja, hiába nyertek meg több párharcot a második félidőben, így is sok ki nem kényszerített hibájuk volt, három-négy kontrát engedtek az ellenfelüknek. A harmadik, mindent eldöntő svájci gól is ilyenből született. Az ilyen hibák számát csökkenteni kell, mert ha az ellenfél nem hibázik, te meg igen, az probléma, mondta, majd végül kiemelte, hogy ő nem alibizik, hiszen ő az edző, és mint ilyen, felelős a meccsért, ezért nem akar kritizálni senkit.

Marco Rossi a Magyarország-Svájc mérkőzésen – Fotó: Thilo Schmuelgen / Reuters

Marco Rossi a Magyarország-Svájc mérkőzésen – Fotó: Thilo Schmuelgen / Reuters

Teljesen más csapat játszott a két félidőben, mondta a meccs után Szoboszlai Dominik, a válogatott csapatkapitánya. „Nem mehetsz bele úgy egy meccsbe, hogy ajándékba kapsz három pontot. Mindenért meg kell dolgozni, azért is megdolgoztunk, hogy itt legyünk. Nem lesz olyan, hogy a német vagy a skót csapat azt mondja, jussatok tovább ti. Elég sok dolgunk van még, de rajta vagyunk” – mondta. Bizakodva kiemelte, hogy a második félidőben mutatott játékra lehet majd alapozni. „A második félidő jó volt, nem voltunk megijedve, használtuk egymást, segítettünk a másiknak, passzoltunk ötöt egymás után.”

Szalai Attila, a válogatott középhátvédje a meccs utáni értékelésében elismerte, hoyg nem így tervezték az első félidőt, sem támadásban, sem védekezésben nem tudták azt kivitelezni, amit terveztek, a svájci csapat könnyen kipasszolta őket. „Megéreztük, hogy mi az, amit egy Eb-n csinálni kell, mi az, amit máshogy kell csinálni, így a következő két meccsen bármi történhet” – mondta, hozzátéve, hogy sokat számított, hogy az ellenfél elkapta az első félidőt, ők pedig nem. Azt is hozzátette, hogy ami eddig jellemezte a csapatot, az most hiányzott, de örül, hogy tudtak szintet lépni, és a továbbiakban innen kell folytatni.

Szoboszlai Dominik a meccs végén – Fotó: Huszti István / Telex

Szoboszlai Dominik a meccs végén – Fotó: Huszti István / Telex

A védekezésben történt elcsúszást emelte ki Sallai Roland fő problémaként, nem értek ki időben az emberekre, és ebből született az első két svájci gól. A második félidőre szerinte már sokkal jobban néztek ki, helyre rakták a labdaszerzést és a helyezkedést, és nem is érti, hogy ezt miért nem tudták az első félidőben hozni. Majd visszanézik, hogy mindez hogyan fordulhatott elő.Source link

You may also like

Leave a Comment