Konzulhad segíti a magyar szurkolókat Kölnben

by adminSzijjártó Péter külügyminiszter minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet rendelt el a németországi Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott mérkőzésének helyt adó Kölnben. Szombaton játssza első mérkőzését a labdarúgó-válogatott az Eb-n, az első kölni mérkőzésre több mint tízezer magyar szurkolót várnak – írja az MTI. Szijjártó így fogalmazott:

„Az ilyen nagymértékű magyar szurkolói jelenlét külföldön természetesen nekünk is munkát ad. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a magyar szurkolóknak kizárólag a szurkolásra, a szórakozásra kelljen figyelni, és lehetőleg minél kevesebb kellemetlenséggel szembesüljenek.”

Kiemelte, ezért minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet rendelt el a városban, összesen 11 konzul fog Kölnben szolgálatot teljesíteni. Lesz konzul a repülőtéren és a vasútállomáson is, a szurkolói zónában, a szurkolói vonulás útvonalán, a stadionon kívül és a stadionon belül is, tehát nem lesz olyan helyszín, ahol magyarok megfordulnak, és ne lenne konzuli jelenlét.

Szijjártó kitért rá, a legközelebb lévő konzulátuson, Düsseldorfban is megemelt létszámmal és folyamatos ügyeletben várják a hívásokat, vagy ha lesz valami teendő. Három vészhelyzeti segélyhívó telefonvonalat is létesítettek, emellett pedig a budapesti központi call center is folyamatosan rendelkezésre áll. Közölte, a szurkolói zónában egy mobil konzuli iroda is lesz, „hogyha ügyes-bajos dolgok, elveszett dokumentumok ügye áll elő, akkor a lehető leggyorsabban tudjunk önöknek segíteni”.

Szijjártó Péter felhívta a figyelmet a Konzuli Szolgálat Utazom nevű applikációjára, ahol a szurkolók minden fontos információt megtalálhatnak.

Elmondta, két kilométer hosszan vonulhatnak majd a szurkolók a stadion irányába, délben lesz az indulás. A miniszter arra kért minden magyar szurkolót, hogy „semmilyen provokációnak ne üljön föl, működjenek együtt a magyar rendőrség kirendelt erőivel, az MLSZ által szerződtetett biztonsági szolgálattal és természetesen a helyi hatóságokkal is”.

Arról is beszélt, hogy a beléptető kapuknál magyar nyelven beszélő szolgálat is lesz, annak érdekében, hogy „a lehető legkevesebb kellemetlenség állhasson elő”. Szijjártó úgy fogalmazott: „azt reméljük és várjuk, hogy a magyar szurkolóktól és a magyar válogatott győzelmétől lesz hangos Köln”. Emellett azt kívánta a szurkolóknak, hogy minél kevesebb alkalommal kelljen találkozniuk a konzulokkal.Source link

You may also like

Leave a Comment