Kiderült Zelenszkij legújabb terve a saját katonáival

by adminZelenszkij kijelentette, hogy Ukrajnának több mentálhigiénés szakemberre van szüksége azon katonák számára, akik két éve a konfliktus frontvonalában állnak – tudósít a portál.

A Mandiner közölte, az ázsiai ország elnöke felajánlotta segítségét, egyúttal hangsúlyozta, hogy a Fülöp-szigetek meglehetősen jól ismert az egészségügyi szektorban a segítségnyújtás terén, ez része az ENSZ iránti elkötelezettségének a békefenntartó folyamat részeként.

Örülök, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy segíthessünk, különösen a konfliktusban érintett civileken és ártatlanokon. Ez természetes a Fülöp-szigeteken, ezért tudunk erre törekedni”

– tette hozzá az államfő.

Mint ismert, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalos Fülöp-szigeteki látogatása során egyeztetett az ázsiai ország elnökével is, mely a két nemzet vezetői közötti első hivatalos találkozás volt. 

Az ukrán mezőgazdasági termékek exportjának növekedési lehetősége is a témák között szerepelt az ázsiai ország vezetőjével való találkozón

 – írta a Magyar Nemzet.

Zelenszkij köszönetét fejezte ki a Fülöp-szigeteknek Ukrajna támogatásáért, és bejelentette, hogy idén Manilában a háborúban álló ország nagykövetséget nyit a kétoldalú együttműködés fokozása érdekében.

Hálás vagyok a Fülöp-szigeteknek, amiért támogatja Ukrajna szuverenitását és területi integritását, és egyértelmű álláspontja van Oroszország országunk elleni agressziójával kapcsolatban, és támogatta a fontos ENSZ-határozatokat

 – mondta a kijevi vezető.Source link

You may also like

Leave a Comment