Kényszergyógykezelésre került a férfi, aki kalapáccsal agyonverte Szikszó díszpolgárát

by admin2024. június 15. – 07:55

Kényszergyógykezelésre került a férfi, aki kalapáccsal agyonverte Szikszó díszpolgárát

A keddi gyilkosság lezárt helyszíne a miskolci áruháznál – Forrás: RTL

Nyilas Gergely

Szikszó díszpolgára volt az a 76 éves férfi, akit brutálisan ölt meg támadója egy miskolci áruház parkolójában – tudta meg az RTL- A 36 éves gyanúsított hátulról, kalapáccsal rontott áldozatának kedden, amikor az áldozat a feleségével együtt bevásárlás után épp autóba szállt volna. Az asszony is megsérült, de próbált segíteni férjén, de nem tudta megakadályozni a gyilkosságot. A gyanúsított autóval is áthajtott a férfin, aki a helyszínen meghalt.

A helyszínen elfogott támadó pszichiátriára került, a bíróság csütörtökön hat hónapra elrendelte előzetes kényszergyógykezelését – értesült az RTL. Vizsgálják azt is, hogy a gyilkosságot kábítószer hatása alatt hajtotta-e végre a gyanúsított.

A rendőrség úgy tudja, az áldozat és a támadó ismerték egymást, az idős férfi a gyanűsított apjának szerelőműhelyébe vitte szervizeltetni autóját. A rendőrség szerint eredetileg jó viszony volt a támadó és áldozata között, de ez később megváltozott. Ennek okáról részleteket nem tudni. Az áldozat lánya az RTL-nek elmondta, hogy a férfi egyetlen szó nélkül támadott.

A 76 éves férfi civil környezetvédő volt, díszpolgári címét Szikszótól 12 éve kapta. A gyanúsított édesapja nem nyilatkozott, de az RTL-en keresztül részvétét fejezte ki az áldozat családjának.

Partnereinktől

Kövess minket Facebookon is!Source link

You may also like

Leave a Comment