Katalin hercegné először jelent meg nyilvános rendezvényen, mióta bejelentették kezelését

by admin2024. június 15. – 13:07

Katalin hercegné először jelent meg nyilvános rendezvényen, mióta bejelentették kezelését

Katalin hercegné a palota bejáratánál – Fotó: Chris J Ratcliffe / Reuters

Krász Zsombor

Megérkezett Katalin hercegné a Buckingham-palotába, hogy részt vegyen a Király hivatalos születésnapi parádéján – írta meg a CNN. Ez a hercegné első nyilvános megjelenése azóta, hogy bejelentette: kemoterápiás kezelést kap.

A hercegnét, és férjét, Vilmos herceget a parádé kezdetekor látták behajtani a palota udvarába. A walesi hercegnőt és családját később aztán a Glass State Coach, az uralkodó egyik hintójának az ablakában is látni lehetett, később pedig várhatóan csatlakozik a Buckingham-palota erkélyen álló királyi családtagokhoz.

Katalin hercegné és családja a Glass State Coach, az uralkodó egyik legfontosabb állami hintójának ablakában – Fotó: Chris J Ratcliffe / Reuters

Katalin hercegné és családja a Glass State Coach, az uralkodó egyik legfontosabb állami hintójának ablakában – Fotó: Chris J Ratcliffe / Reuters

A Trooping the Colour nevet viselő katonai parádét idén az ír gárda vezeti, és az 1400 tiszt mellett négyszáz zenész és kétszáz ló is felvonul. Egy 260 éves hagyomány szerint minden évben ezen a napon ünneplik a brit uralkodó születésnapját, miközben III. Károly valójában novemberben született. Egy héttel korábban Katalin hercegné még bocsánatkérő levelet írt az ír gárdának, amiért nem tudott részt venni az esemény főpróbáján.

Katalin hercegné az év elején hasi műtéten esett át, utána pedig hónapokra eltűnt a nyilvánosság elől. Az eltűnése miatt rengeteg konteó terjedt, majd a hercegné március 22-én bejelentette, hogy rákos sejteket találtak nála, és kemoterápiás kezelést kap. Elmondása szerint januárban, az alhasi műtétje előtt még nem tudták, hogy rákos sejtek is jelen lennének a szervezetében, de a beavatkozás után a tesztek már kimutatták azokat. A hercegné szerint sokként érte családját a hír, és jelenleg a kemoterápia kezdeti fázisában van. Azóta semmilyen nyilvános rendezvényen nem vett részt.

A hercegné pénteken kiadott közleményében arról beszélt, hogy még néhány hónapig eltarthat kemoterápiás kezelése. „A rossz napokon az ember gyengének és fáradtnak érzi magát, és kénytelen megengedni a testének, hogy pihenjen. De a jó napokon, amikor erősebbnek érzed magad, a lehető legtöbbet akarod kihozni abból, hogy éppen jól vagy” – írta.

Partnereinktől

Kövess minket Facebookon is!Source link

You may also like

Leave a Comment