Index – Sport – Silverstone-ban is pódiumra léphetett a brit Forma-4 magyar újonca

by admin


A szezon egyetlen dupla versenyhétvégéjének második felvonásával Silverstone-ban zárul a brit Forma-4 idei kiírásának első fele. Az előző négy versenyhétvége során Molnár Martin már hét alkalommal állhatott fel a pódiumra az újoncok között, így azzal a céllal érkezett a legendás versenypályára, hogy újabb trófeákat zsebeljen be az egy hónapos szünet előtt – áll a magyar versenyző csapatának közleményében.

A mezőny a pénteki napon esős körülmények között kezdte meg a hétvége programját. Molnár Martin az első szabadedzésen a nyolc, a második szabadedzésen pedig a tizennyolcadik helyet szerezte meg, az első nap végén pedig pozitívan értékelte az elvégzett munkát és bizakodva várta a szombati folytatást.

A szombati napra, amelyen a kvalifikáció és az első futam szerepelt a programban, a Virtuosi Racing-nél esős időre számítottak. A magyar idő szerint 10 óra 30 perckor kezdődő időmérőn azonban felszáradó pálya fogadta a mezőnyt, amely még a Martinnál jóval rutinosabb versenyzőknek is komoly kihívást jelentett.

A változó körülmények között a 15 éves magyar tehetségnek sajnos nem sikerült átmentenie a múlt heti időmérős formáját Thruxton-ból, így végül a tizennyolcadik helyen találta magát az idő lejártával.

A délutáni futamon az időmérőn elért második legjobb kör alapján állt fel a rajtrácsra a mezőny, ahogy a hétvégék első versenyein szokás, Molnár Martin így a tizenhetedik helyről várta, hogy kialudjanak a piros lámpák. Egy jó rajtot követően az első körben egészen a tizenegyedik pozícióig jött fel, amikor mondhatni már szokásos módon érkezett egy biztonsági autós fázis.

Az újraindítást követően a tizedik helyért harcolt, ám az előtte autózó versenyző bezárta előtte a kaput, ami miatt tempót és két pozíciót veszített. A folytatásban már nem történt helycsere Martin szempontjából, így végül a tizenharmadik helyen intették le és az újoncok értékelésében pedig újra felállhatott a dobogó harmadik fokára, ami azt jelenti, hogy sorozatban öt, összességében már nyolc dobogós helyezést ért el az újoncok között az összesítésben már a második helyen álló versenyző.

A 2024-es brit F4-es idény: