Index – Külföld – Meghibásodott egy vidámparki játék Oregonban, percekig fejjel lefelé lógtak az emberek

by admin


Rémálommá vált a vidámság Oregonban, amikor 28 ember fenn rekedt egy vidámparki játékon, méghozzá fejjel lefelé — számolt be róla a Sky News.

Az AtmosFEAR nevű játék 2021 óta zavartalanul működik, nem tudni, mi okozta a meghibásodását. A rajta ülők több mint 30 méter magasan voltak, amikor meghibásodott a játék, és percekig fejjel lefelé lógtak. Egy embert kórházba kellett vinni megfigyelésre, a többiek sérülés nélkül megúszták.

A portlandi tűzoltók kézzel eresztették le a hintát, de a személyzet készenlétben állt arra az esetre is, ha kötéllel kellene menteni. A karbantartók a mentés után azonnal üzembe is tudták helyezni a játékot.

A vidámpark ki fogja vizsgálni az esetet a játék gyártójával és jelezte, hogy állami ellenőröket is fogadnak a helyzet tisztázására.

Közölték azt is, hogy 

Szeretnénk kifejezni legmélyebb elismerésünket a segítségnyújtóknak és a személyzetünknek a gyors intézkedésért, ami a mai napon pozitív kimenetelhez vezetett, valamint a park többi vendégének, akik gyorsan követték az utasításokat, és elhagyták a parkot, hogy helyet adjanak a katasztrófavédőknek.

A Sky News-nak nem sikerült érintettet megszólaltatni, de mint írták, aki látta az incidenst, azt is mélyen megdöbbentették a történtek. Chris Ryan például elmondta, hogy feleségével a születésnapját jöttek ünnepelni a parkba, éppen fel akartak szállni a játékra, amikor az elakadt. Hallotta, amint azt kiabálják többen előttük, hogy „Ó, Istenem, fejjel lefelé lógnak”.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.