Index – Belföld – Rónai Egon megszólalt a Magyar Péterrel folytatott vitájáról

by admin


A hét elején kerekedett botrány abból, hogy egy összeszólalkozás után Magyar Péter kivonult Rónai Egon műsorából. A műsorvezető az eset után közvetlenül egy kommentben már reagált a történtekre, és azt írta: sajnálja, ami történt, de továbbra is várják Magyar Pétert a műsoraikban. (Magyar Péter azóta közölte, hogy Orbán Viktorral akár az ATV-n is hajlandó lenne vitázni). 

Ezzel együtt Rónai Egon közösségi oldalán továbbra is téma az, ami az ATV műsorában történt. A műsorvezető még szerdán tett közzé egy posztot az aznap esti programról, és a kommentelők ott is felhánytorgatták a témát.

Egyikük például azt írta: „Kedves Egon! Kérem, hallgasson a nézőkre – sok értelemes hozzászólás is van az odalán és sokan kedvelik Önt az eddigi teljesítménye miatt. Fontolja meg, hogy ebből a helyzetből valahogy elegánsan, diplomatikusan kilép, mert az ATV tulajdonosa maximum annyit érez majd a következőkben, hogy a nézőszám csökkenése miatt kevesebb lóvé lesz a zsebében, de az Ön szakmai hitelessége súlyos csorbát szenvedhet – ez már most látszik… Ráadásul arra még nem válaszolt senki, hogy miért a megafonos Bohár Dániel kapta meg elsőként a hétfői interjú videóját – szinte azonnal, amint Magyar Péter kilépett a stúdióból és a videó még nem volt fenn sem a honlapon vagy YouTube-csatornán – így vélhetően a szerkesztőségből küldték neki direktben”.

Rónai Egon erre péntek délután reagált egy kommentben, és azt válaszolta: 

Tudomásom szerint nem tőlünk kapta Bohár a felvételt – bárki rögzítheti, szokták is, vágják is, nem is minden esetben jogszerűen […]. A nézői kritikákról: azt elfogadom, hogy kezdhettem volna gratulációval. Ám ha figyelmesen megnézné (valaki) a felvételt, én azon a ponton lezártam a vitát, amikor azt mondja Magyar Péter, hogy el fogja olvasni: köszönöm, ennyit szerettem volna – ezt mondom. És nem én folytatom. 

Azt egyébként még Magyar Péter vetette fel a botrány után, hogy „Bohár Dániel két perccel azután, hogy kijöttem a stúdióból, már összevágott videót és posztot tett ki az oldalára”. 

Ugyanakkor Bohár Dániel mintegy negyedórával azután tette ki a videót, hogy a közösségi médiában megjelentek az első írásos posztok Magyar Péter kivonulásáról, és előtte még ő maga is írt egy posztot arról, hogy mi történt (a mai tévéknél pedig már nem lehetetlen rögzíteni-felölteni egy percekkel korábban lefutott adást. Ugyanezt megtette valószínűleg a Tisza Párt is, amely – noha valamivel gyengébb minőségben – szintén feltöltötte a felvételt, még mielőtt felkerült volna az ATV online felületeire – a szerk.).