Ezrével vonulnak a magyar szurkolók Kölnben a svájci meccs stadionjához

by admin2024. június 15. – 13:35

Ezrével vonulnak a magyar szurkolók Kölnben a svájci meccs stadionjához

Fotó: Simor Dániel / Telex

Molnár Zoltán

Simor Dániel

Az utóbbi években hálistennek hagyománnyá vált a magyar válogatott Eb-szereplése, ahogy az is, hogy a szurkolói törzsgárda látványos és zajos vonulással vezeti fel az európa-bajnoki összecsapásokat. Így zajlott ez a 2016-os franciaországi kontinensviadalon, és ez történt pár éve Budapesten is (ahol két meccset is játszhatott a csapat, hála az UEFA ötletének, hogy egész Európa rendezze a 2020-as Eb-t).

Kölnben a svájciak ellen kezdi meg szereplését a magyar együttes délután 3-tól, és persze a magyar fanok ezúttal is végigvonultak a vendéglátó városon. Már délelőtt elkezdtek gyülekezni a magyar drukkerek, hogy átvonuljanak a stadionhoz. A vonuláson több ezren lehettek, több mint negyed órán keresztül vonultak a helyszíni tudósítóink szerint. A menetet rendőri felvezetés kísérte, a rendőrök az elején felhívták a figyelmet rá, hogy tilos a pirotechnikai eszközök használata.

A menetben a szokásos szurkolói rigmusok is felcsendültek a „ria-ria-Hungáriától” az „áléálé-Magyarországon” és „Marco Rossin” át a „ki nem ugrál, büdös románig”. Természetesen „Az éjjel soha nem érhet véget”, a magyar válogatott nem hivatalos, 2016 óta pörgő himnusza sem maradhatott ki. A tömeg alapvetően békésen, sörözgetve vonul, sok a gyerekes család is.

A magyar drukkerek egyébként ezrével érkeztek Németországba (további ezrek pedig eleve ott élnek, dolgoznak), amiben a Wizz Air plusz járatokkal segítette őket, szám szerint hárommal. A környező Rajna-Ruhr-vidék más reptereire is száll a magyar fapados légitársaság, sok szurkoló például Dortmundba érkezik. Viszont a Nemzeti Sport szerint az idevárt gép két órás késést szedett össze, és mivel a reptértől még száz kilométer a stadion, nehézkes lesz kezdőrúgásra odaérni.

Partnereinktől

Kövess minket Facebookon is!Source link

You may also like

Leave a Comment