Elképesztő összegeket csalnak ki az internetes csalók

by admin


Egy 23 éves férfi 2020 áprilisától olyan termékeket kínált eladásra egy online oldalon, melyekkel valójában nem rendelkezett. A férfi álprofilokat hozott létre, és pár ezer forintos játékkontrollereket és egyéb termékeket hirdetett meg, melyekért előre utalással lehetett fizetni. Miután termékek árát a gyanútlan vásárlók elutalták a férfi bankszámlájára, elérhetetlenné vált. 

A férfi, mikor rájött, hogy így rengeteg embert tud átverni, egyre magasabb, de még mindig kedvező árakon hirdette meg a fiktív termékeket. 

A csaló napi több tízezer forintot csalt ki áldozataitól.  

Egy hónapig 24 éves ismerőse is segített neki, aki beleegyezett abba, hogy az ő számlaszámát adják meg a vevőknek.

csalás, csaló, internet
A kép illuszráció!
Fotó: Shutterstock

A csaló összesen 290 embert tévesztett meg, amivel közel 3 millió forintot keresett.

Egy marcali nő is több száz embert károsított meg, azonban ő több tízmillió forinttal lett gazdagabb. A 30 éves nő 2021 decembere és 2023 januárja között, szintén álnéven kezdett el hirdetni nem létező dolgokat az interneten. Játékkonzolokat, kerti játszótereket és fürdődézsát árult. 

A vásárlókkal üzenetekben, és eltorzított hangon telefon is tartotta a kapcsolatot. Ezután arra kérte őket, hogy a kialkudott árat vagy annak részét utalják el neki. A nőnek több bankszámlája volt különböző bankoknál. Ezekre a számlákra mikor megérkezett az utalás, elérhetetlenné vált. A nő 488 embertől összesen 15 millió forintot csalt ki. 

Korábban Tolna megyében, több mint 40 olyan üggyel kapcsolatban nyomozott a rendőrség. 

Volt 20 és 39 millió forinttal megkárosított ember, de nem ritkák a pár milliós esetek sem.

rendőrség, internetes csalás, tolna megye
Fotó: Police.hu

Az is megtörtént, hogy egy olyan embert vertek át, aki már korábban „romantikus csalás” áldozatává vált és azt ígérték neki, hogy visszaszerzik a pénzét, amivel újabb kétmillió forintot csaltak ki tőle. 

Sok esetben banki alkalmazottnak adják ki magukat a csalók és válogatott módon próbálják meggyőzni az áldozataikat, hogy ők tényleg azok, akiknek mondják magukat. A legújabb ilyen módszer, hogy a A Magyar Posta nevében támadnak csalók. Source link

You may also like

Leave a Comment