Dokumentumfilmet forgatnak minden idők legszokatlanabb gyilkossági kísérletéről

by admin


Emile Cilliers, a brit hadsereg őrmestere 2015. április 4-én a Netheravon repülőtér mosdójában súlyosan megrongálta feleségének, Victoria-nak az ejtőernyős felszerelését. Az asszony másnap tervezett kiugrani ezzel a felszereléssel egy repülőgépből, így a férfi a halálos zuhanást tragikus balesetnek állíthatta volna be. 

Igen ám, de az asszony túlélte a mintegy 1.200 méteres magasságból indított halálos zuhanását. 

Habár majdnem 100 km/órás sebességgel tartott a föld felé, nem halt szörnyet, igaz, súlyos sérülésekkel került kórházba, eltört a gerince, több bordája, és a medencecsontja.

 Valószínűleg a puha, frissen felszántott mező menthette meg az életét, ahol landolt. 

Később kiderült, hogy nem ez volt az első eset, hogy Cilliers megpróbálta megölni a feleségét, az ominózus eset előtti héten gázszivárgást akart okozni a családi házukban. 

image

Amikor a Brit Ejtőernyős Szövetség aprólékosan és minden részletre kiterjedően megvizsgálta Victoria „balesetét”, megállapították, hogy a fő ejtőernyő mellett a tartalékot is szándékosan megrongálták. 

A nyomozás során összegyűjtött információk arra utaltak, hogy a férj lehetett a tettes, de a nő  mindent megtett, hogy segíthessen házastársa bűntettének eltussolásában.

„A bukás: ejtőernyős gyilkossági kísérlet” című dokudrámában Victoria beszámol arról is, hogy miért próbálta eltussolni a bűncselekményt a bíróság előtt. Állítása szerint ugyanis nem tudta megkülönböztetni a hazugságot a valóságtól. 

„Úgy éreztem magam, mint egy fogoly a saját otthonomban és a saját elmémben is. Folyton folyvást azt kívántam, hogy bárcsak vége lenne ennek az egész nyomozásnak, hogy végre ismét nyugodtan élhessük az életünket. Vissza akartam kapni a férjemet” – nyilatkozta az asszony, aki nem tudta felfogni, hogy a férfi aki egykor szerelmet vallott neki és feleségül kérte, megpróbálta megölni. 

A kép csak illusztráció
Fotó: unsplash

Az eredeti perben az esküdtszék nem tudott ítéletet hozni, az ezt követő tárgyaláson azonban már életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a férfit.

Justice Sweeney bíró szerint Emile Cilliers egészen kivételes érzéketlenséggel rendelkezett, és úgy jellemezte a férfit, mint egy „olyan személyt, aki semmitől sem riad vissza, hogy kielégítse a saját vágyait”.Source link

You may also like

Leave a Comment