Brutális szurkolói költségek foci-eb alatt

by admin


Magyarország, magyar válogatott, központ, főhadiszállás, szállás, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, Weiler im Allgäu, autogram osztás, autogramosztás, aláírás, aláírásosztás, 2024.06.12.
Őrjöngve várták a rajongók Szoboszlai Dominikékat a magyar fociválogatott edzése után
Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István

Azontúl, hogy egy-egy jegy ára – ha egyáltalán még tudunk szerezni – az egekbe szökött, könnyen lehet, hogy a súlyos pénzekért cserébe érvénytelen belépőhöz jutunk. Vagyis 

óriási kockázatot vállalt, aki nem az UEFA hivatalos felületén vásárolt jegyet.

A foci-Eb alatt azonban minden rendező város hatalmas szurkolói zónával várja azokat a drukkereket, akik nem jutottak jegyekhez, vagyis vélhetően sokan még úgy is el fognak indulni, hogy alapvetően nem a stadionban fogják nézni a meccset.

Amerikai és kanadai futball-láz az Eb-n

A Viagogo jegyértékesítő platform információi szerint óriási meglepetésre 

olyan országból vásárolták fel a legtöbb jegyet, amely nem is képviselteti magát a 24 csapatos labdarúgó Eb-n.

Összesen 134 országban értékesítettek jegyeket, az eladott belépők 27 százalékát pedig az Egyesült Államokból vásárolták fel. Ez egyébként a legtöbb, ugyanis még a házigazda németek is csak a jegyek 25 százalékához jutottak hozzá. Szintén népszerűek voltak a jegyek Kanadában, ahol a Viagogo információi szerint a harmadik legtöbb jegyet adták el az Európa-bajnokságra a világ összes országa közül. 

Euro 2024 - Scotsman cycles from Glasgow to Munich
A magyarokkal azonos csoportban szereplő skót válogatott szurkolói a foci-Eb nyitómérkőzése előtt
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Ez egyébként azért is érdekes és egyben példátlan, mert az Eb-vel párhuzamosan rendezik a Copa América küzdelmeit, amelyen az Egyesült Államok és Kanada válogatottja is részt vesz, de könnyen lehet, hogy a tengerentúli futballszerető embereket jobban érdeklik az európai sztárfocisták, mint a sajátjaik.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

  • Június 15., szombat, 15.00: Svájc–Magyarország (Köln)
  • Június 19., szerda, 18.00: Németország–Magyarország (Stuttgart)
  • Június 23., vasárnap, 21.00: Skócia–Magyarország (Stuttgart)

Mivel utazzunk a magyar válogatott meccseire?

Leggyorsabban repülővel lehet eljutni az Eb-helyszínére, így nem véletlen, hogy már jóval az Európa-bajnokság kezdete előtt megugrott a kereslet a jegyekre. A foglalások szerint csaknem 60 százalékkal nőtt a jegyigénylés a Stuttgartba tartó gépekre, amelyek átlagosan 60-65 ezer forintba kerültek a Wizz Air légitársaságnál. Ám, ha valaki lóhalálában most szeretne még csak jegyet venni, hogy a helyszínről buzdíthassa a magyar csapatot, annak alaposan a zsebébe kell nyúlnia, ugyanis repülővel már 450 ezer forinttól kezdődnek az árak. Igaz, ezek tartalmazzák a retúrjegyet, a szállást, a mérkőzés belépőjegyét és utasbiztosítást is. 

Az „utolsó pillanatos” repülőjegyek ára Budapest és Köln, vagy Stuttgart között igencsak megugrott, fejenként 140 ezer forintba is kerülhet csak az odaút.Source link

You may also like

Leave a Comment