Bakondi György szerint zsarolják Magyarországot a migrációs politika miatt

by admin


A választások előtt világos volt, hogy az Európai Bizottság javaslata hatmillió forint napi bírság kiszabására vonatkozott. Ezek után nem hirdették ki a bíróság ítéletét a választásokig, mivel joggal feltételezték, hogy az ilyen mértékű büntetés felháborodást keltene Magyarországon, ahol a lakosság nagy arányban ellenzi az illegális bevándorlást. Attól tartottak, hogy ha a mostani döntést nyilvánosságra hozzák, akkor újabb jelentős szavazóbázist aktivizálnak a Fidesz szavazói között. Ezért az ítélet kihirdetését a választások utánra időzítették – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, írja a Magyar Nemzet az Index alapján.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági
Bakondi György. a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mint ismert, az Európai Unió Bírósága 200 millió euró (mintegy 80 milliárd forint) megfizetésére kötelezte Magyarországot, mert „nem tartja tiszteletben” az uniós jogszabályokat, egyebek között a nemzetközi védelem megadására és az Unión kívüli országok jogellenesen az unió területén tartózkodó állampolgárainak visszatérésére vonatkozó eljárások területén.

Hetvenszeres ítélet

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint nem vették figyelembe az Európai Bizottság javaslatát, hanem annak sokszorosát, hetvenszeresét szabták ki: 200 millió euró egyszeri, illetőleg egymillió eurós napi bírságot, ami példátlan.

Teljesen világos, hogy azt szeretnék, hogy Magyarország ennek a pénzügyi zsarolásnak a hatására változtasson a politikáján, és csatlakozzon a migrációs paktum előírásaihoz.

– Tételezzük fel azt a fantasztikus helyzetet, hogy valaki a túloldalon lövöldözik géppisztollyal, majd átmászik a kerítésen, leteszi a géppisztolyt, és azt mondja, bocsánat, én politikai menekültstátuszt szeretnék kérni, akkor mi elvisszük a táborba, etetjük, itatjuk, ellátjuk, elhelyezzük, és majd aztán megadjuk neki a politikai menedékjogot – vázolta a főtanácsadó.

migráns, unió
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2023 Anadolu Agency

Bakondi György szerint ez olyan jellegű követelés, amely

a 2015 óta jól látható Soros-terv nyomait viseli magán.

Mint fogalmazott, sokszor mondják, hogy a Soros-tervet csak mondogatjuk, de sajnos minden egyes sora a valóságban is realizálódik. Hozzátette: például benne van, hogy évente egymillió migránst kell beengedni. – Ha a tavalyi adatokat megnézzük, az Európai Unióba éppen egymillióan érkeztek. Tehát ennek a konzekvens végrehajtása zajlik. A mostani bírósági döntés is ennek a Soros-tervnek a következménye – fogalmazott.Source link

You may also like

Leave a Comment