Agyrém a legújabb tiktokos kihívás

by adminAz elmúlt időszakban csak a buta trendeket nézve leginkább a több halálesettel végződött szipuzós kihívás miatt került a hírekbe a TikTok, a szlengben krómozásnak hívott tevékenység során általában dezodort szívva próbálnak euforikus állapotba kerülni a kamaszok.

Természetesen van még ott, ahonnan ez jött, a napokban a floridai Hernando megye seriffhivatala két tizenöt éves fiút is letartóztatott, miután berugdosták a lakhelyük közelében lévő ingatlanok bejárati ajtóit, két hét leforgása alatt négy nyílászáróban tettek kárt. A kikérdezésük során elmondták, hogy egy tiktokos kihívásról van szó, nem kívántak betörni az ingatlanokba, csupán mások elismerésére vágyva produkálták magukat a közösségi médiában.

Al Nienhuis seriff szerint az ajtórugdosós kihívás rendkívül veszélyes, hiszen az ingatlanok tulajdonosai jó eséllyel betörési kísérletet feltételeznek a hallatán, akár le is lőhetik az elkövetőket.

Mint kiderült, az ajtórugdosásos kihívásos gyökerei 2021-ig nyúlnak vissza, az elkövetők eredetileg Kesha „Die Young” című számának ütemére rugdosták mások ajtóit, majd próbáltak elszelelni a helyszínről.

Nem világos, hogy a floridai kamaszok milyen büntetésre számíthatnak az ajtók rugdosása miatt, azonban Indiana államban az év elején már tartóztattak le emiatt fiatalokat, akkor példastatuálási okból bűnvádi eljárás indítása mellett döntött az illetékes ügyész.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 Source link

You may also like

Leave a Comment